17 кила злато и над 60 000 лева са конфискувани при операция в Столипиново (СНИМКИ)

Криминале

Претърсвания са извършени в два златарски магазина и на два частни адреса на ул. “Възход”

Предстои иззетото злато да бъде окаратено и да се изчисли стойността му

17 килограма златни накити без документи и валута на стойност над 60 000 лева са конфискувани при съвместната специализирана операция, осъществена от служители на сектор “Икономическа полиция” и колегите им от Шесто районно на територията на квартал “Столипиново”, съобщиха от ОД на МВР – Пловдив.

 Претърсвания са извършени в два златарски магазина и на два частни адреса на ул. “Възход”. В единия от обектите, стопанисван от 38-годишен пловдивчанин, разследващите открили 4800 грама накити от жълт метал, без да са маркирани с български държавен печат. Още 11250 грама бижута и парични средства в различна валута с левова равностойност 60000 лева били иззети от обитавани от мъжа две прилежащи жилища. Други 950 грама недекларирани златни накити са конфискувани от търговското помещение на жена на същата възраст.

По случаите са образувани две досъдебни производства в сектор “Икономическа полиция”. Работата по документирането им продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Пловдив. След претеглянето му от специалисти в ТД на НАП, предстои общото количество от 17 килограма иззето злато да бъде окаратено и да се изчисли стойността му.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.