Прецедент в българския парламент

Власт Избори 2021 Новини

За пръв път депутатите не приеха дневния си ред и заседанието бе закрито

10 минути работи НС днес. След като изчете предварително предвидения дневен ред на законотворците, председателстващият заседанието Кристиан Вигенин от БСП подложи програмата за седмицата на гласуване. Оказа се, че няма достатъчно гласове в подкрепа и той бе принуден да закрие заседанието.

Според предварително анонсирана програмата депутатите трябваше да обсъдят окончателно промени в Изборния кодекс, предложението на Има такъв народ за намаляване на субсидията за партиите на левче, както и да гласуват три проекта за създаване на временни комисии, две от които за проверка на обектите на територията на Лесопарк „Росенец“, внесени поотделно от ГЕРБ и Демократична България, и проект на решение за създаване на временна комисия, която да установи фактите и обстоятелствата при използване на сълзотворен газ от органите на реда срещу протестиращи граждани миналото лято.

“Като чели досега не сме изпадали в такава ситуация”, коментира Вигенин.

Междувременно, днес се очаваше в парламента да се появи лидерът на ИТН Слави Трифонов, тъй като карантината му вече изтече, но това не се случи.
Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.