Петков: Имаме шанса да не влезем в политическа криза

Избори 2021 Новини
Кирил Петков

Василев категорично изключи разговори с лидера на ИТН Слави Трифонов и с председателя на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов

 

Днес се очаква да бъде готова управленската програма на новата коалиция в евентуалния кабинет на Асен Василев. „Продължаваме Промяната”, БСП и „Демократична  България” се договориха да напишат ясен документ с конкретни цели и срокове за реализация. Все още се водят разговори за подкрепа.

„Ние се придържаме към нашите обещания и не говорим с четиримата, за които казахме от самото начало. Всички други имат покана да говорят с нас“, това заяви премиерът в оставка Кирил Петков.

„Няколко човека трябва да решат към кой им е лоялността – към тяхната партия и лидер, който не е изпълнил обещанията към народа, или към всички нас. Да имаме отговорност към България, да имаме шанса да не влезем в политическа криза. И всеки един от тях носи отговорността за собственото си решение“, добави Петков.

До петък независимите народни представители, напуснали ПГ на ИТН, трябва да решат дали да подкрепят правителство на Асен Василев, обявиха те в неделя след консултациите. Междувременно от „Продължаваме Промяната“ заявиха готовност да разговарят и с други депутати от „Има такъв народ“, които, по думите на Асен Василев, могат да взимат самостоятелно решения. Той категорично изключи разговори с лидера на ИТН Слави Трифонов и с председателя на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов.

В неделя пред БНР Йорданов каза, че натискът от страна на ПП върху техни депутати продължава, но вече по друг начин – заобиколно, чрез познати.

Източник: dariknews.bg

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.