Петков: До този момент – мандатът ще бъде върнат

Избори 2021 Новини
Кирил Петков

По повод откриването на интерконектора той заяви, че следващия месец азерският газ ще потече по тръбите

 

До този момент – мандатът ще бъде върнат, без да имаме подкрепата от 121 депутати, заяви  Кирил Петков след официалната церемония по повод приключването на строителството на интерконектора.

Петков допълни, че би подкрепил правителство на някои от коалиционните си партньори, но без участието Делян Пеевски, Бойко Борисов и Слави Трифонов и други външни фактори.

Премиерът в оставка добави, че е разочарован, че съвестта не е наделяла над страха:

„Ще бъдем до последния момент отворени за диалог, но ако това не се случи ще знам, че сме изпълнили нашето обещание към българските граждани. Когато казахме „нулева толерантност към корупцията“ – това означава точно това, което правим в момента.“

Кирил Петков добави, че и днес, и в този час групата му продължава да търси подкрепа.

„Показахме на целия народ защо сме толкова сигурни, че не можем да направим поредната сделка със задкулисието. Защото, ако погледнете какво се случи, в единия вариант можехме да дадем 2 млрд. на 8 човека в същите строителни фирми, които щяха да направят поредните магистрали по стария начин. Другият варинт – дадохме ги на пенсионерите, на младите семейства, за намаляване цената на горивата“, каза още министър-председателят в оставка.

Той заяви, че страната влиза в политическа криза, която ще пречи и на преговорите за доставка на газ. По повод откриването на интерконектора той заяви, че следващия месец азерският газ ще потече по тръбите.

„Завъртяхме крана. Вече в тези тръби има газ, налягането е високо. И очакваме последните няколко стъпки със софтуерния контрол. Всичко е инсталирано и готово. Чакаме Акт 16 да бъде приготвен и реално очаквам в следващия месец края и началото на август азерският газ вече да тече.“

Източник: offnews.bg

Споделете ни във:

1 thought on “Петков: До този момент – мандатът ще бъде върнат

  1. Никаква криза няма да има.Ще връщат мандата на бсп и ще си изберем отново Жан Виденов за министър председател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.