БългарияИграчкиНовини

Кандидатът за кмет на София от ГЕРБ е „нестандартно решение“

Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов се очакваше днес да обяви кой е кандидатът на партията за кмет на София, след като от централата написаха ден по-рано в Instagram, че лично Борисов ще каже кой ще бъде номиниран за столичен кмет в четвъртък. Очакванията обаче не се сбъднаха, съобщава dir.bg.

Няма да е днес, ще ви хареса – нестандартно решение„, каза бившият премиер пред журналисти.

На въпрос дали пък няма той да е кандидатът, Борисов отговори, че вече му е минало времето и „гледаме нагоре“.

Относно оставката на Атанас Атанасов като шеф на комисията за спецслужбите Бойко Борисов отбеляза, че държи много на генерал Атанасов.

Той знае аргументите, лично съм ги казал, в тях няма нищо, което да противоречи на говоренето. Просто сега – по време на война, когато, надявам се, текат маса операции по службите, заедно с нашите партньори, едно преструктуриране, сливане под половин година не минава„, коментира лидерът на ГЕРБ и продължи:

Само докато минат печатите, канцелариите, преназначенията, сградите, това е дълъг процес – половин година минимум. Затова аз не съм казал, че съм против това да се случва, но да се случи в момент, когато може и обстановката е спокойна. Второ, ако днес господин Атанасов каже, че е готов да оглави която и да е служба, с две ръце го подкрепям в парламента. И трето, ние нямаме още готово законодателство, което да покаже каква ни е визията за тези служби. Когато имаме, ще пристъпим към тях. Нищо не налага така в момента да се говори“.

По думите му службите са като ветропоказатели – „съставът спира да работи и започва да се оглежда, ослушва какво ще се случи“.

Службите трябва да работят активно до момента, в който сложим на масата нашите предложения за модернизация на службите„, отбеляза още лидерът на ГЕРБ.

Снимка: БТА

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина