ГрадътНовини

Затварят отсечката от ул.„Пазарджишко шосе“ в Пловдив до АМ „Тракия“

От днес до 15 септември т. г. ще се ремонтира 11-километрова отсечка от път I-8 Пловдив – Свиленград

Днес започва ремонтът на участък от Околовръстния път  от ул. „Пазарджишко шосе“ в Пловдив до АМ „Тракия“. Отсечката ще бъде затворена за движение. Трафикът ще се пренасочва през гр. Пловдив.

През 2021 година бяха обновени близо 8 км от трасето между „Коматевско“ и „Асеновградско шосе“. Настоящите дейности са част от поетапен ремонт на над 14 км от Околовръстния път на Пловдив.

Започналият през юли т. г. ремонт от „Пещерско“ до „Коматевско шосе“ е в заключителен етап. След включването му ще се обнови и отсечката между „Пазарджишко“ и „Пещерско шосе“.

Ремонтните дейности включват полагане на нови основни и износващи асфалтови пластове, направа на бетонови канавки, отклонения и шлюзове, нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи и пътни знаци, изпълнение на земни работи за подобряване на отводняването, усилване на пътната конструкция. Срокът за завършване на ремонта на Околовръстния път е 30 септември 2022 г.

Ще бъдат ремонтирани и 11 километра от път I-8 Пловдив – Садово. От днес до 15 септември т. г. ще се ремонтира 11-километрова отсечка от път I-8 Пловдив – Свиленград. Това е участъкът от пътен възел „Скобелева майка“ в Пловдив до кръстовището за Садово. Трафикът ще се пренасочва по обходни маршрути.

Тежкотоварните и леките автомобили ще преминават от пътния възел „Скобелева майка“ в Пловдив по път II-56 Пловдив – Раковски, ще продължават по АМ „Тракия“ до пътната връзка за село Плодовитово при 165-ти км на автомагистралата, след което през селото Мирово и Милево ще стигне до Поповица и ще продължи по път I-8 Поповица – Свиленград.

За леките автомобили е осигурено и още едно обходно трасе: пътен възел „Скобелева майка“ в Пловдив – Ягодово – Катуница – Караджово – път III-8006 Кочево – Садово – път I-8 Садово – Поповица.

Проектът за ремонт на отсечката включва подобрение на отводняването, подмяна на асфалтовите пластове, както и ландшафтно оформление. Участъкът ще бъде с нова маркировка и ограничителни системи. Предвидените ремонтни дейности на път I-8 Пловдив – Свиленград са за около 10 млн. лв.

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите по причина на неудобствата при пътуването, но ремонтите са наложителни, за да се осигури безопасното преминаване по отсечките.

Снимка: Агенция „Пътна инфраструктура“

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина