ГрадътКриминалеНовиниСъдТемида

Задържаха трима за незаконен трафик на 21 афганистанци

Трима души бяха обвинени в незаконен трафик на мигранти. Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Ш.Д., на 36 г., Х.Х., на 33 г., и М.М., на 27 г., за това, че на 20 юни на автомагистрала „Тракия“, в землището на Пловдив, в съучастие, с цел да набавят за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнали чрез осигуряване на транспорт на 21 граждани на Афганистан да преминават в страната в нарушение на закона. Деянието е извършено чрез използване на моторни превозни средства и две от лицата не са навършили 16-годишна възраст.

Наказанията, които законът предвижда за това престъпление, са от една до шест години лишаване от свобода и глоба от 5000 до 20 000 лева. Превозните средства, ползвани при извършване на престъплението, ще бъдат отнети в полза на държавата, ако са принадлежали на извършителите или са им предоставени доброволно.

На 20 юни 2022 г. около 9,35 часа на автомагистрала „Тракия“ край Пловдив, полицейски служители спрели за проверка товарен автомобил „Ситроен Джъмпер“, управляван от Ш.Д. Те установили, че в товарния отсег на колата се намирали 21 чужденци – граждани на Афганистан, без документи за самоличност, всички мъже. Двама от тях били на възраст под 16 г. Малко по-късно на автомагистрала „Тракия“, в района на пътен възел „Гелеменово“, бил спрян и лек автомобил, марка БМВ, който се движел като пилотен. В него били установени лицата М.М., водач на колата, и Х.Х., пътник.

Тримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. Чуждите граждани са настанени в Миграционен център.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина