Трима младши прокурори встъпиха в длъжност в Районна прокуратура – Пловдив

Градът Новини Темида

В Районна прокуратура – Пловдив се проведе церемония по встъпване в длъжност на трима младши прокурори – Илина Чобанова, Димитринка Русенова и Димитър Костов, назначени с решение на Висшия съдебен съвет след участие в конкурс за първоначално назначаване. Новите магистрати положиха тържествената клетва и подписаха клетвения лист, съгласно разпоредбите на чл. 156 и чл. 157 от Закона за съдебната власт, в присъствието на Божидара Попова, и.ф. административен ръководител на Апелативна прокуратура – Пловдив, Чавдар Грошев, районен прокурор на гр. Пловдив и неговите заместници – Атанас Илиев, Румяна Зайкова – Калеева и Георги Кърпаров.  Тримата младши прокурори встъпват в длъжност след като са преминали задължително деветмесечно обучение в Националния институт на правосъдието в гр. София.

Илина Чобанова е завършила „Право“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“, гр. Благоевград. Работила е като адвокат, а след това и като съдебен помощник в Наказателната колегия на Върховния касационен съд. Димитринка Русенова е завършила „Право“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. През студентските години е била съдебен заседател в Районен съд –Пловдив и сега започва своя трудов стаж като прокурор в Районна прокуратура – Пловдив. Димитър Костов е завършил право в УНСС, гр. София. Работил е като юрисконсулт и разследващ полицай в гр. София.

Божидара Попова, и.ф. административен ръководител на Апелативна прокуратура – Пловдив, пожела успешна кариера на младшите магистрати.

„Бъдете всеотдайни към професията. Спазвайте закона, защото той ви пази“, обърна се към новите колеги районният прокурор Чавдар Грошев. Тримата младши прокурори получиха пожелания за успешна реализация и от заместник районните прокурори Атанас Илиев, Румяна Зайкова – Калеева и Георги Кърпаров.

Трима нови младши съдии встъпиха в длъжност в Пловдивския окръжен съд

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.