Ротари Клуб Пловдив отпразнува 30 години от чартирането си

Градът Живот Изпод тепето Новини

Пловдивските ротарианци отпразнуваха вчера 30-ият си рожден ден с благотворително парти в полза на талантливи деца в неравностойно социално положение.

Празникът беше двоен, защото съвпадна и с 25-тата годишнина от чартирането на Инър Уил Клуб Пловдив. В присъствието на над 70 настоящи, бивши и бъдещи членове на двата клуба и гости от Ротаракт и Интеракт  беше почетена паметта на двама от основателите на клуба и възстановители на Ротарианството в България –Атанас Чаушев и Стоян Червенков.

Третитият основател на клуба Ламбриян Атанасов се спря в словото си върху  философията на Ротари Интернешънъл, основана на четирите основни жалона: истината, справедливостта, добронамереността и ползата за всички.

Петър Стоилов, член-основател на клуба , благодари на всички за безкористната служба в подкрепа на обществото и затова, че в Ротари са се събрали мъже и жени, за да дават, а не да взимат.

Приветствие поднесе и кмета на Пловдив, Здравко Димитров, също бивш член на Ротари Клуб Пловдив.

Най-младият член-основател на клуба Христо Гюлев припомни, че за  30 години пловдивските ротарианци са реализирали проекти в полза на обществото за над 1 милион щатски долара. Благодарение на ежегодната стипендия на името на първият президент на клуба Атанас Чаушев , подкрепа са получили и над 150 талантливи ученици .

Дамите от Инър Уил Клуб подариха торта в цветовете на Ротари Интернешънъл и организираха благотворителна томбола, като всички приходи от нея и от кувертите ще отидат в за подпомагане на пловдивски деца.

За тези 30 години членове на  Ротари Клуб Пловдив са били двама областни управители, двама кмета на града, главен архитект, районни кметове, посланици, министри и депутати, ректори на университети , известни художници и предприемачи.

Отбелязването на 30-годишният юбилей на клуба ще продължи с изложба, посветена на дейността на Ротари в Цар Симеоновата градина, която ще бъде открита на 1 юни.

 

 

Споделете ни във:

2 thoughts on “Ротари Клуб Пловдив отпразнува 30 години от чартирането си

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.