Ричард Клайдерман е вече в Пловдив

Актуално Градът Култура Новини

Срещна се с 9-годишния виртуоз на пианото Борис Дюлгеров

Поиска електрическо пиано в стаята си в хотела, пловдивска фирма внесе от Виена специален роял за първата му изява под тепетата

Броени дни след като изпрати абитуриентите под тепетата хотел Тримонциум посрещна световноизвестниня пианист Ричард Клайдерман. Звездата пристигна снощи около 20 часа. Той отсяда в едни от луксозните апартамента и единственото, което е поискал от домакините било електрическо пиано в стаята си. Клайдерман нямал претенции към храната, но държал да пие специална мрака вода.

Във фоайето на хотела го очаквал 9-годишният Борис Дюлгеров – младият пловдивски виртуоз на пианото е получил автограф от френския маестро и обещание при следващото му идване в България да посвирят заедно. Припомняме, че Борко получи билети за концерта, който девечера ще гледа от първи ред в зала Колодрума, като подарък от Община Пловдив.

За двата си предстоящи концерта в Пловдив (29 май) и София (31 май) обичаният по цял свят френски пианист Ричард Клайдерман ще разполага с ултрамодерен роял.

Инструментът от ново поколение е осигурен, благодарение на пловдивската фирма Рунитон и допреди няколко дни се тестваше в галерия 2019.

За първите си сценични изяви след принудителната пауза заради COVID Клайдерман е подготвил специално шоу с нова концертна програма.

Още за концерта тази вечер четете в Капана.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.