АктуалноГрадътЗелен градКултураНовини

Представят впечатляващ филм за Природното земеделие

Впечатляващият документален филм „Пъпна връв” ще ни доближи до природата идната събота. Премиерата на 80-минутната документална лента ще е на Беглика фест, след което може да се гледа свободно онлайн ТУК.

„Пъпна връв” е широко-спектърно преживяване на един цял сезон Природно земеделие и разказ за мъдростта на живота в симбиоза с природата. Филмът е поглед към гребена на еволюцията на човешкото съзнание през призмата на Природното земеделие. Преди хилядолетия земеделието поражда основополагащата промяната на човечеството към цивилизация. Може ли то отново да бъде ключа към следващия скок? Четири градини за природосъобразна храна, седем човека, които отглеждат храна по природни принципи и един баща, който желае по-добър свят за сина си, споделят тяхната мъдрост за живот в симбиоза с природата чрез визуален разказ и неконтролирани интервюта.

Филмът е създаден почти изцяло от екип от 4 човека от Пловдив и Асеновград без никакъв предишен професионален опит в тази сфера. Режисьор, сценарист и продуцент е Борис Попхристов . Кинематографията е дело на  Миро „JOSE“ Марков, Цветан „BBOY“ Мегленчев. Монтажът е на Борис Попхристов, Миро „JOSE“ Марков, а музиката е на Атанас Петков, Сания Баракова. Във филма участва актрисата Мирена Васева.

„ Когато започнахме имахме само нашето вдъхновение и воля, и те ни водеха напред предизвикателство след предизвикателство заедно с нарастващата отговорност към хората участници и посланието на филма. Продукцията е изцяло вътрешна, напълно независима, без спонсорство или продуктово позициониране. Всички процеси и етапи по създаването – предварителна подготовка, заснемане, монтаж, озвучение, тониране… дори трейлъра, дизайна на постера и разработката на уеб сайта – целият труд този филм да се случи и да достигне до теб произхожда от малкия ни екип”, казват авторите на „Пъпна връв”.

Визуалният разказ ще ви отговори на въпроса „Как?“, но не под формата на инструктаж, а като широко-спектърно преживяване на един цял сезон Природно земеделие – от пролет до есен – като оставя определени аспекти на въображението на зрителя, така че да позволи на неговите собствени познания и разбирания за света да участват в разгръщането на сюжета. А отговор на въпросът „Защо?“, ще получите чрез неконтролирани интервюта на един тейк. Участниците не са били запознавани с въпросите или формата на крайния материал преди да застанат пред камерата. Оставени да се изразят свободно и откровено, вербално или чрез езика на тялото и на външния си вид, тяхната индивидуалност и странности са запазени и по време на монтажа дори и това да довежда до неконвенционалното усещане за крайния резултат.

„ Нашата цел е да вдъхновим хората към промяна – дори един човек е достатъчен, но двама, стотици, без значение точната бройка – колкото повече, толкова по-добре, защото в тези времена е от първостепенна важност да се инвестира енергия и ресурси за едно по-добро утре! Това е най-малкото нещо, което всеки трябва да направи! Останалата част от моето обръщение е самият филм!”, казва екипът.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина