Пловдивският панаир отново отваря врати, посреща Винария 2022

Вкусът на града Градът Живот Новини

Международен панаир Пловдив отново отваря врати, след близо 2-годишно изложбена суша заради пандемията. Панаира ще е домакин на 29-то издание на Винария, която се завръща с обновена концепция от 9 март до 13 март. Изложбата ще демонстрира богата селекция от винени напитки – автентично местно производство и световни марки, комбинации от старинни и съвременни технологии, модерна техника и материали. ВИНАРИЯ 2022 се организира отново под егидата на Министерството на земеделието и със съдействието на Националната лозаро-винарска камара (НЛВК).

За първи път в изложението се включва Асоциацията на производителите и износителите на вино в Азербайджан. Тя обединява винарни, които развиват и промотират национално производство, традиционни и модерни технологии във винената индустрия. Азерските компании ще бъдат представени в Палата №11 на панаирния град. Там са разположени експозициите и на квалитетни изби от Италия, винопроизводители от Португалия и Словакия, бутиково вино от Словения. ВИНАРИЯ 2022 включва още богата гама от качествени тероарни вина от Германия, Австрия и Франция. Продукцията на бутикови изби от различните региони на България ще илюстрира променената винена карта на страната ни. Всички изложители ще се състезават в най-очаквания конкурс „Изборът на потребителя“.

ВИНАРИЯ 2022 ще покаже бъдещето на винарската индустрия с новите сортове грозде, методи и инвентар за преработка, системи за контрол на качеството. Всички тези иновации ще бъдат експонирани в технологичната зона, която по традиция привлича браншовици, експерти, специалисти. Собствениците на малки изби могат да се запознаят с подходящи за мащабите на тяхното производство нови технологии и машини. Експозицията на повече от 50 технологични решения и производствени иновации в сектора ще предизвикат интереса също на големи винопроизводители и лозари.

„Градът на виното и деликатесите“ е сред най-атрактивните за посетителите зони, където се презентират новите колекции вина, спиртни напитки, изискани храни и специалитети. Изложителите имат възможност да организират дегустации, презентации и демонстрации пред аудитория от бъдещи клиенти и партньори. Над 45 винарски изби с международен престиж ще покажат своите колекции от маркови и новоразработени напитки. Посетители ще могат да се ориентират в богатото винено разнообразие, разчитайки на професионална и компетентна помощ.
Празникът на виното ще започне с традиционното Дионисиево шествие, което Международен панаир Пловдив организира на 5 март 2022 година с маршрут от пл. „Римски стадион“ до пл. „Стефан Стамболов“.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.