Пловдивчани излизат на поход за мир и неутралитет

Гласове Градът Новини
поход за мир

Организаторите призовават управляващите да не изпращат военна помощ за Украйна

Пловдив се присъединява към Общобългарски поход за мир и неутралитет, който е обявен за вторник – 3 май. Началото е от 18:30 часа на площада до Джумая джамия. Походът е обявен социалната мрежа Facelook. Организаторите са против изпращането на оръжия за Украйна.

„Три проекторешения за изпращане на оръжия висят в парламента и чакат първия работен ден – 4 май. Изпратим ли официално военна помощ, ставаме страна в конфликта. Нямаме друг дълг пред децата и родителите си сега, освен да излезем и да заявим гръмко: България е зона на мир. България е неутрална територия, на която друго, освен провеждане на мирни преговори, не може да се случва!“ – пише в апела.

Споделете ни във:

13 thoughts on “Пловдивчани излизат на поход за мир и неутралитет

 1. Към Пловдивчанка1:
  Какво да й гледам на позицията на Москва? Русия е агресор, който убива хора и разрушава домовете на украинците, като ги прокужда от международно признатата им територия. Друга обективна истина просто няма, продажен троле.

  1. Значи е нормално да се гледа само гледната точка на едната страна в кофликта (в случая Украйна – посещението на Петков в Киев) и на тази база да се заявява позицията на държавата ни?! А гледната точка на другата страна от конфликта (Русия)???

   1. И каква е гледната точка, ма пача ? Че Украйна е нападнала Русия ли ? Аде да те пратя на Червения площад да се поразходиш, ще те арестуват само заради това, че се разхождаш.

 2. Кои са организаторите?Кои са тези жалки човечета .Има ли копейки.

 3. Аман от руски подлоги в България!
  Като искат да няма война да отидат да протестират пред руското посолство в София и да настояват Путин да изтегли орките си от независима и демократична Украйна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.