Оставиха в ареста Бенджамин Макан

Градът Криминале Новини Под ножа Темида
Benjamin Macann

Пловдивският окръжен съд взе мярка за неотклонение задържане под стража спрямо 32-годишният британец Бенджамин Макан, който  бе арестуван в понеделник в хотел в града под тепетата. Той бе задържан за постоянно във връзка с издадена на 5 май 2021 г. заповед за арест от районен съдия при Магистратски съд в Рединг, Обединеното Кралство Великобритания и Северна Ирландия.

Британският гражданин Макан е издирван по обвинение за трафик на наркотични вещества на територията на европейски държави. Видно от издадената Европейска заповед за арест, най-тежкото наказание, предвидено в законодателството на Обединеното Кралство Великобритания за това престъпление, е доживотен затвор.

Съдът прецени, че чрез мярката за неотклонение задържане под стража би се осъществило безпрепятствено протичането на същинското производство за разглеждане на заповедта за арест и за предотвратяване опасността от укриване на лицето и извършване на друго престъпление.

Съдът взе предвид и образуваното бързо производство спрямо Макан за притежаване на неистински документи за самоличност, които затрудняват установяването й.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.