Над 2000 теменужки красят Бунарджика

Градът Живот Новини

Над 2000 теменужки украсяват от тази сутрин цветарниците пред  паметника на руския император Александър II и загиналите за освобождението на България от османско иго руски воини.

Това е част от подготовката за организираното от Община Пловдив тържествено честване на националния празник 3 март. Очаква се за пореден път утре стотици пловдивчани да се изкачат до върха на Бунарджика, за да отдадат своята почит към обреклите живота и съдбата си за свободата на България.

От ОП „Градини и паркове“ уверяват, че всички подходи, включително и пътеките, към Хълма на освободителите са почистени и достъпни за хората, които ще дойдат да споделят заедно празника. С ново лаково покритие са освежени пейките, които след трайно затопляне на времето ще бъдат основно ремонтирани и пребоядисани. Теменужки са засадени и в лехата с 3-те смърча на запад от паметника.

Екипи на ОП „Чистота“ приключиха с почистването на драсканиците по скали, настилки и осветителни стълбове, пребоядисаха и някогашния ресторант.

По разпореждане на кмета Здравко Димитров хълмът се охранява денонощно от служители на „Общинска охрана“ и Общинска полиция. Монтираните на мястото камери са включени към системата на общинския център за денонощно видеонаблюдение. Целта е да бъдат спрени вандалските прояви. Предприетите мерки засега дават добри резултати, коментират от общината. Всички общински структури са ангажирани да допринесат за спокойствието и празничното настроение на пловдивчани.

Споделете ни във:

1 thought on “Над 2000 теменужки красят Бунарджика

  1. М, хубаво е да им наблюдение и да се опазва така общинска собственост от рушене и драскане. Време е да се възстановят на места разместените или липсващи каменни стъпала на Бунарджика, както и на Младежкия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.