Махат пасарелката на Модър – Царевец

Актуално Градът Новини

Съоръжението ще бъде демонтирано в началото на август

В началото на месец август пасарелката на „Модър-Царевец“, осигуряваща пешеходното преминаване между районите „Южен“ и „Западен“, ще бъде демонтирана. Дейностите по това са изцяло ангажимент и за сметка на НКЖИ, която вече е изготвила план за действие и промяна в разписанието на влаковете по жп линията Пловдив-София. Това съобщи кметът Здравко Димитров, който днес инспектира строителните работи на обекта, заедно със заместник-кмета по строителство Пламен Райчев.

„Доволен съм, защото виждам, че нещата напредват с добри темпове. От южната страна вече са подготвени шлицовите стени, сега строителите укрепват и от страната на район „Западен“. Виждам, че се налива и бетонът, който ще свърже подлеза с вече направеното от НКЖИ под жп линията и очаквам в скоро време пробивът да бъде разкрит. Знам, че ще има известни неудобства за пешеходците при премахването на пасарелката, но това ще е временно и имам уверението на строителите, че няма да продължи дълго“, заяви при проверката Здравко Димитров.

Той планира в най-скоро време съвместна оперативка с изпълнителя на обекта и оператора “В и К” ЕООД – Пловдив, който изпълнява проекта за Южен обходен колектор на Пловдив по същото трасе.

Единствено под жп линиите няма да има велосипедни алеи, тъй като при изпълнението от НКЖИ през 2014 година не са били предвидени, поясни заместник-кметът Пламен Райчев. В пешеходните подстъпи към пробива обаче алеи са предвидени, а в по-голямата си част тротоарите ще бъдат оцветени в червено, за да бъдат споделени между пешеходци и велосипедисти, допълни той.

След инспекцията на строителството на пробив „Модър-Царевец“ кметът и заместник-кметът провериха и строителните дейности на бул. „Копривщица“ – запад. Тръбите по подмяна на магистралния водопровод вече са поставени, предстои полагането на горния слой настилка и на последните два пласта асфалт. Изпълнителят на обекта гарантира, че тази част от проекта ще бъде завършена до края на следващата седмица, след което ще се работи по „Коматевско шосе“ в участъка от бул. „Александър Стамболийски“ до бул. „Никола Вапцаров“.

Източник: Пресцентър на Община Пловдив

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.