Градът

Лисица оглежда пустия пловдивски зоопарк

Дивото животно броди по пешеходната зона край Гребния канал

Докато в София десетки протестират срещу въдворяването на двете болни лъвчета Масуд и Терез в пазарджишкия зоокът, в Пловдив диви животни бродят в градски условия. При това около мрежите на скандалния и пустеещ зоопарк край Гребната база. Ангел Иванов ни прати снимка на скитаща по самия канал лисица. Животинката се държала много социално, явно свикнала с човешко присъствие около себе си.

Очевидно не е гребец. Не е и обитател на така шумния пловдивски зоопарк, въпреки че очевидно обитава територията около него.  Свободен четириног гражданин на Пловдив е, който бе на оглед на празните клетки, но отвън, коментира с чувство за хумор снимките си г-н Иванов.

Обективът му хванал лисаната на пешеходната зона около гребния канал. Опитал се да я приближи, но тя скрила между близките дървета.

Появата на лисици в градски условия не е нещо необичайно, особено в студените месеци, тъй като хищниците търсят храна. Миналата година имаше няколко случая на сигнали до Зооветеринарния комплекс за поява на лисици, отново в близост до Гребния канал и река Марица. Според специалисти, животните не са опасни, тъй като изключително рядко нападат хора.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Маминият ИМПЕРИАЛист инджИбТ обезумял от алчност вместо да се юрка по ГРАДОРАЗСТРОЙСТВЕН ИНдЖЕНЕРИНк (железница по Бунарджика, подводен паркинк в Градината, метро от Империала до Терминала и от Арменса до Небета, зооизгъз, оплочване на Мегдан Централ за бая милиони) е длъжен да ПОДДЪРЖА общинските имоти, а не да ги разпродава „НА ЕДНИ ХОРА ЗА ЕДНИ ПАРИ“

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина