Изненадаха дългогодишният директор на НУ „Христо Г. Данов” Стоянка Попова за 100-годишнината й

Градът Живот Новини

Дългогодишният директор на НУ „Христо Г. Данов” Стоянка Попова отбеляза 100-годишнина днес с мило тържество. Вековният юбилей уважиха зам.-кметът на район „Централен“ Октай Чалъшкан и главен експерт „Образование“ Димитринка Илиева, които поздравиха рожденичката от името на кмета Георги Стаменов.

Стоянка има един син и двама внука-близнаци. Тя живее в апартамента си със семейството на единия от внуците си, който носи нейното име.

Попова е била учителка по методика на български език и детска литература в Педагогическото училище „Антон Симеонович Макаренко“ , което се е помещавало в сградата на днешната Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“. След закриването му става преподавател в Учителския институт „Тодор Самодумов“. Пенсионира се като дългогодишен директор на НУ „Христо Г. Данов“.

За 100-годишния юбилей на Стоянка Попова, ученици и колеги я изненадаха с мило тържество, огромен букет и много подаръци. Столетницата пожела на всички присъстващи да са здрави и да стигнат нейните години.

 

Споделете ни във:

1 коментар за “Изненадаха дългогодишният директор на НУ „Христо Г. Данов” Стоянка Попова за 100-годишнината й

  1. BTWay, какво значи НУ?
    ЗКПЧ? АОНСУ? АМТИ +И +Цирк?
    Имената и наименованията НИЩО не значат!
    ЛИЛЯНАТА вече я няма … сега са СвСв Светии ‘сичките, ‘фани единия удри другия
    (Тодор Самодумов беше до ОБРАЗЦОВАТА; сега има Биология там)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.