Холандска легенда на хаус музиката гостува в Пловдив

Градът Живот Култура Новини

Холандската прогресив хаус легенда Хари Лемън, по известен като Lemon8, гостува за първи път в България и то в града под тепетата. Тази събота Club Void в Капана ще се превърне в храм на хаус музиката, като Lemon8 e заявил да направи един ексклузивен, поне  четиричасов сет с модерен и класически прогресив хаус, обещават организаторите от ПРОГГ.

Кой е Хари Лемън?

Lemon8, както е по-известен Хари, е в челните редици на денс музиката, както като DJ, така и като продуцент, вече повече от 30 години. Първото му продуцирано парче е Model8 от 1993 г. и сега е признато за класика и забележителност в техно и денс музиката.

Двойният му албум Inner Sanctuary Sessions, състоящ се единствено от негова авторска музика и ремикси, като траковете New York, New York и Lose Control, е признат за един от най-добрите албуми в историята на Progressive House музиката. През 2020г. парчето му Lose Control дори е избрано за любима песен на фенoвете за всички времена на емблематичния лейбъл за електронна музика Bedrock Records. През годините неговата музика и ремикси са известни с това, че пресичат границите между жанровете и биват пускани от редица известни диджеи като Danny Tenaglia, Tiesto, Danny Howells, Armin van Buuren, Richie Hawtin и Sasha и много други.

Също така има и фънк проект наречен Lemon Funk. Като диджей Lemon8 е вземал участия в едни от най-големите клубове и фестивали в целия свят. Хари води вече повече от 15 години собствено шоу по популярното Frisky Radio. Шоуто се казва 8-Track Mind и до ден днешен се радва на хиляди фенове по целия свят. След дълга пауза от голямата сцена през 2020г.  Хари Лемън се завръща и е изцяло посветен музиката, демонстрирайки, че прогресив хауса и мелодик техното не са просто стил, но и цялостно отношение към света. Българският съпорт ще е в лицето на d-phrag, Plamen K и Pink TsonK, които ще подгреят тълпата за Lemon8.

Това е поредно парти организирано от ПРОГГ, зад което стоят меломаните Plamen K и Pink TsonK. Идеята им е да се покаже модерната ъндърграунд прогресив хаус музика, която включва в себе си разнообразни стилове като хаус, тек хаус, техно и транс.

Линк към събититето: https://fb.me/e/2gbzt85Hi

Линк за онлайн билети: https://ra.co/events/1531479

Музика:

https://www.youtube.com/watch?v=PFV5fp6tEAY

https://www.youtube.com/watch?v=h6rc2977S2w

https://www.youtube.com/watch?v=XjbpHhWwIkQ

Линкове към профили:

https://www.friskyradio.com/show/8_track_mind/

https://www.facebook.com/dphrag

https://www.facebook.com/PinkTsonk

Lemon8 interview:

https://www.youtube.com/watch?v=JcBpsOhcS5A

 

 

 

 

 

 

 

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.