Читателски сигнал: Разкопаха улица в центъра и после не я асфалтираха

Градът Новини

EVN: Настилката в посочения участък ще бъде възстановена в кратък срок

Читателка на Под тепето ни сигнализира за ремонтни дейности на от подизпълнител на EVN в центъра на Пловдив, зад търговски център Гранд, след които улица е останала неасфалтирана. Според сигнала на читателката ни , първо отсечката е била  разкопана към края на ноември, а преминаването на хората и колите е било изключително затруднено. Изкопът е бил запълнен в края на януари.

„ Вместо да оставят улицата, както я завариха с асфалт, подизпълнителят и EVN си оставиха ръцете и заринаха с чакъл. Прикачвам три снимки, за да онагледя състоянието на улицата след ремонта”, написа читателката ни.

Сигналът препратихме към EVN. От дружеството реагираха бързо с отговор. „ Става дума за стартирали дейности за полагане на нов топлопровод oт ЕVN Топлофикация. Първият етап е завършен и настилката в посочения участък ще бъде възстановена в кратък срок. Предстоят следващите етапи (отсечки) по проекта, в които ще се извършат и задължителните в такива случаи археологически проучвани”, уточниха от EVN.

Кметът на район Централен Георги Стаменов заяви, че знае за казуса и че асфалтирането се е забавило заради лошото време.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.