Христо Стоичков показва Златната топка и биографията си в Пловдив

Градът Живот Новини Спорт

Срещата с Камата ще се състои на 13 декември

Малко повече от месец, след като на пазара се появи биографичната книга „Христо Стоичков. Историята“, най-великият български футболист на ХХ век е подготвил нова изненада на феновете. Христо Стоичков ще донесе Пловдив оригиналната статуетка на Златната топка, която списание „Франс Футбол“ му връчи през 1994 г. Тя ще бъде с него на 13 декември, в хотел Тримонциум, където Камата ще представи биографията, написана в съавторство с журналиста Владимир Памуков. Така освен да вземат автографи от своя кумир, феновете ще могат и да се снимат за спомен с най-голямото индивидуално отличие, което български футболист е печелил.

След като, въпреки впечатляващия си тираж, първото издание на „Христо Стоичков. Историята“ се изчерпа за броени дни, от печат вече излезе и второто, разширено издание на биографията. Новите 20 000 копия от книгата са допълнени с още снимков материал за наслада на почитателите на футбола.

Биографията на Модерния ляв разказва за смайващото пътешествие на едно момче от уличката на съседния блок до стохилядната сцена на „Камп Ноу“. Стоичков и Памуков работят над нея повече от година, за да разкажат история, която ще развълнува всеки българин и всеки почитател на футбола без значение от неговите пристрастия към играчи и отбори.

В книгата двамата пресъздават живо и кинематографично израстването на Камата като играч, препятствията, през които преминава по пътя към успеха, и епохата – доминирания от държавата спорт, който създава шампиони, но и наказва жестоко провинилите се. По-младите читатели ще разберат любопитни подробности за живота и спорта в социалистическа България, а по-възрастните ще си припомнят златните мигове и традиции на миналото.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.