АктуалноГрадътМненияНовиниПод ножа

Средно по 10 трошки задръстват всяка улица в Кършияка

В първата акция за годината облепиха със стикери над 60 стари автомобила само в Северен

Ако в тримесечен срок колите не бъдат премахнати доброволно от собствениците им, стартира принудителното им репатриране

Въпреки периодичните акции по премахване на излезли от употреба автомобили, в първата тематична обиколка за новата 2020 година служители районното кметство са открили средно по 10 трошки на улица в Кършияка. За започналата акция по облепяне със стикери на излезли от употреба МПС-та съобщи райкметът Стоян Алексиев.

Служители на районата администрация в „Северен”, начело със заместник-кмета  Калоян Георгиев, извършили огледи по малко над 6 основни улици и булеварди.  Комисията е налепила над 60 стикери с предписания за преместване на излязло от употреба моторно превозно средство на: „Барикадите“, „Рогошко шосе“, „Борба“, „България“, „Средец“ и „Победа“ и други.

Припомняме, че според Наредбата за управление на отпадъците автомобилите, от чийто последен технически преглед са минали 2 години, подлежат на премахване, в случай че са разположени на общински терен. Ако в тримесечен срок същите не бъдат премахнати доброволно от собствениците им, стартира принудителното им репатриране.

От кметството уточняват за всички собственици на МПС-та, че има два варианта автомобилите им да не бъдат вдигнати: да бъдат преместени на частен терен или да бъдат приведени в техническо изправно състояние.

Изоставени коли има не само по улиците и белувардите на града, те са още по тротоарите, в междублоковите пространтства и зелените площи.

Сигнали за наличието на изоставени автомобили могат да бъдат подавани на тел. 032 / 901 165 и на моб. тел. 0876 / 92 36 36.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина