ГрадътКриминалеНовиниСъдТемида

Пеньо Мангъров отива на съд за отвличане и изнасилване

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо него

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Пеньо Мангъров за отвличането и изнасилването на 29-годишна жена. Според обвинението, той е извършил престъплението на 6 януари 2019 г., при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан на лишаване от свобода за умишлени престъпления.

По делото е установено, че обвиняемият Мангъров се запознал в социалните мрежи с пострадалата жена. Той настоявал да се срещне с нея, но тя му отказвала. За да спре да я притеснява, жената се съгласила да поговори с него за няколко минути. На горепосочената дата, след като се качила в автомобила му в Пловдив, за да поговорят, той потеглил в посока  София. По пътя заплашил жената с брадва, а когато пристигнали в дома му в София, се съвкупил с нея, като я принудил за това със заплашване. За да си изгради „алиби“ обвиняемият Пеньо Мангъров, на местата, където знаел, че има видеокамери, нареждал на жената да се държи приятелски с него.

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, като към настоящия момент той се намира в Затвора. Най-тежкото, предвидено от закона наказание за престъпленията, в които е обвинен, е лишаване от свобода за срок от 3 до 15 г.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина