ВластГрадътИзбориИзпод тепетоМненияНовини

ЕБВР готова да подкрепи инвестиционната програма на Пловдив

Европейската банка за възстановяване и развитие може да финансира на част от проектите на общината, в това число и завършването на втория етап от бул. „Северен“

Европейската банка за възстановяване и развитие е готова да подкрепи Община Пловдив и нейната инвестиционна програма, съобщиха от пресслужбата на кметството днес. От там съобщиха, че днес в общината се е провела  среща между градоначалника Здравко Димитров, зам.-кмета Илия Кирчев и вицепрезидента на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) Ален Пилу. Официалната визита на Пилу в България, за да  се запознае с нуждите на големите общини и да предложи финансови инструменти за тяхната реализация. Така важната среща бе затворена за журналисти и какво се е случило на нея разбираме само от прессъобщението. Въпроси към Ален Пилу медиите нямаха шанса да зададат.

От администрацията ни информират, че Ален Пилу представи стратегията на ЕБВР за България в периода 2020-2025 г., която  има за цел да подкрепи на конкурентоспособността на българските малки и средни компании чрез подобряване на тяхното управление и адаптация към демографските предизвикателства. За ключови български общини, каквато е Пловдив,  е предвидено финансиране на инфраструктурни проекти, които да подобрят регионалната свързаност и да наложат екологични решения в общините и засилване на устойчивостта на финансовото посредничество. Кметът Здравко Димитров представи основните акценти от управленската програма за следващите четири години и представи основните инфраструктурни обекти, които имат за цел да подобрят свързаността между кварталите, да облекчат движението, а от там да се подобри и чистотата на въздуха. „Имаме желание също да инвестираме в електробуси и енергоспестяващо улично осветление, което намали потреблението на енергия и разходите за тока”, посочи Димитров.

ЕБВР има готовност, при желание от Община Пловдив, да обсъди възможностите за финансиране на част от обектите, в това число и завършването на втория етап от бул. „Северен“.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Айде, поредният загробващ заем се пече. Зикито нали обещаваше, че нови заеми няма да се теглят. Всичко забрави, сега сънува жълтици само. Голямото лапане започва отначало.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина