“Демократична България” иска оставки, заради транспортния проект

Актуално Градът Новини

Инж. Борислав Кръстев е подписал и приел транспортния проект, който обаче не работи, твърдят от политическото обединение

Над 8 млн. са платени за работа, която не е свършена, пропускаме да получаваме по 82 000 лв на ден неустойки, смятат още от Демократична България

Спешни действия трябва да вземе общината във връзка с неизпълнения качествено Транспортен проект. Сред тях трябва да бъдат изискване за свършване на работата коректно, тъй като всичко все още е в гаранция, както и поредица оставки на отговорни лица. Това поискаха днес на пресконференция и със специално изготвена политическа декларация от “Демократична България”.

На първо място отговорен е инж. Борислав Кръстев, който е подписал доклад за работата по транспортния проект, извършен от наетата за целта фирма. Работата обаче не е свършена както трябва – не всички табла работят както трябва, системата не функционира цялостно и т.н. Приемайки този доклад, той не си е свършил работата и трябва да подаде оставка от всички свои постове, включително ръководител на Водния проект, каза Йордан Иванов от ДСБ. Това очевидно е корупционна схема – не е свършена работата, но парите са платени, коментира и ген. Атанасов. Христо Иванов от “Да, България” добави, че отговорността е изцяло на политическа партия ГЕРБ, тъй като това е метод на работа, а не изключение и грешка на дадено лице.

Всички други лица, които са подписвали документи с невярно съдържание, свързано с транспортния проект, също трябва да подадат оставки, коментираха още от “Демократична България”. Не е ясно кои са отговорните лица тъй като, въпреки решението по Закона за достъп до обществена информация, потвърдено от Върховен административен съд, документи се крият и не се предоставят за преснимане, каквото е позволено по закон. Заедно с всичко това, общината трябва бързо да изиска гаранционно отстраняване на проблемите, като за това има само 5 месеца.

Относно кандидатите на “Демократична България” за местните избори, Христо Иванов обяви, че имат специална тактика и няма да избързват с обявяването. Той каза още, че за него е видимо, че БСП не са алтернатива в Пловдив, и за пловдивчани единствената алтернатива на ГЕРБ са “Демократична България”.

Споделете ни във:

2 коментара за ““Демократична България” иска оставки, заради транспортния проект

  1. Оставки хубаво се искат, но е голяма наглост тези искания да идват от ДБ, определено не са цвете за мирисане

  2. ЗА НАНЕСЕНИ ЩЕТИ С ДЕЙСТВИЯ И БЕЗДЕЙСТВИЯ ВСИЧКИ ДЛЪЖНОСТНИ ЛИЦА КОИТО СА ВЗЕМАЛИ ЗАПЛАТИ ЗА МОЯ / НАША СМЕТКА СЛЕДВА ДА ПОНЕСАТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ – А НЕ ПРОСТО “ОСТАВКА”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.