Зелени арт идеи променят Капана

Арт

Одобрените идеи представят както практични и артистични решения, така и засаждане на екзотични и непознати растения

Пространства за отдих и дискусии, зеленина по фасадите на сградите, артистични конструкции за растения  и отглеждане на екзотични плодове в сърцето на града ще бъдат представени  на 27.05.2017 г. от 11.00 часа на сцена Ядрото в Капана.

Събитието  е част от проекта „Засади Капана“ , който стартира преди месец с подкрепата на „Пловдив 2019“ като следващ етап от развитието на един от водещите проекти Капана – квартал на творческите индустрии. Инициативата даде възможност на всички хора със „зелени“ идеи да се включат в конкурс, вдъхновен от артистичното озеленяване, чрез отглеждане на ароматни и ядливи растения в градски условия. В конкурса се включиха авторски колективи, ландшафтни архитекти, студенти, еколози, деца от началните училища в града, магазините от квартала.

15 са одобрените идеи, които представят както практични и артистични решения, така и засаждане на екзотични и непознати растения. Във финалният етап на проекта, на живо на сцената на Ядрото в събота, ще бъдат отличени  5-те най-добрите зелени идеи. Организаторите са  предвидили в журирането да вземат участие с гласуване всички посетители, живущи и гости на квартала.

Програмата на събитието включва още срещи с някои от авторите на проектите и обявяване на търг с наддаване за 10-те предложения останали извън челната петица. Целта на търга е да даде възможност максимален брой от предложенията да намерят реализация на територията на Капана.

В рамките на екологичните практики, част от концепцията на новата визуална идентичност на квартала – Creative playground / Място за творчество и забавление, ще могат да бъдат видени още зелени кътове от дървени конструкции, градски парници за отглеждане на ядливи растения и арт инсталации.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.