56 артистични филма идват с “Фасада видео фест”

Арт

Прожекциите ще са на Лапидариума на 28, 29 и 30 септември

56 творби от 24 държави пристигат с поредното издание на Фасада видео фестивал. Той ще се проведе на традиционното си място на Лапидариума в Стария град. Прожекциите ще бъдат в три поредни вечери – на 28, 29 и 30 септември от 19:30 часа. 

За участие във феста са пристигнали общо 160 предложения, като са одобрени около 1/3 от тях – от държавите Германия, Франция, Хърватия, Гърция, Хонконг, Иран, Русия, Италия, Великобритания, Аржентина, Канада, Израел, Австралия, Иран, Бангладеш, Перу, Австрия, Колумбия, Ирландия, Мексико, Турция, Испания, Дания, Сингапур, Виетнам. 

Изключително разнообразната програма ще ви потопи в невероятните приключения на видео артистите от цял свят, привлечени от непосредствената близост до зрителя. Публичното пространство и фасадите заживяват и се превръщат в светлинни екрани, отразяващи чувствителността и посланията на видео творците, разказват организаторите. 

Мястото е “Лапидариум” в Стария град, където на 28 септември от 19.30 часа ще бъде официалното откриване. Преди конкурсната програма ще бъде излъчен филмът Vanity (00:16:00, 2017) на победителя от 2017 г. – Florent Schwartz, в присъствие на автора. Не пропускайте и станете част от преживяването ВИДЕО ИЗКУСТВО.

С подкрепата на Община Пловдив и Гьоте институт. В партньорство с Фондация Пловдив 2019.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.