Фортисимо фест празнува своето седмо издание

Арт

За първи път в програма на фестивала на открито включват и златни български филми

Този септември фестивалът за класическа музика на открито – Фортисимо Фест “Музика под звездите” – празнува 7 години с два големи български концерта в Пловдив и София. Концертите са със звездното участие на Дони, Георги Андреев, Братя Зайранови, Михаела Маринова, Невена Пейкова и актьорите Ана Пападопулу и Юлиан Вергов. Диригент: Максим Ешкенази. В програмата: златна българска класика, български фолклор и, за първи път, музика от златни български филми.

Четири години по-късно, Фортисимо Фест се завръща с обещанието за незабравима “Музика под звездите”. Оркестърът на Софийска филхармония под диригентската палка на Максим Ешкенази и с участието на  Дони, звездите на Вирджиния Рекърдс и композитора и музикант Георги Андреев ще представи два изключителни концерта на открито – пред Народния театър в София на 10 септември и в Античния театър в Пловдив на 16 септември. 

Програмата на фестивалните концерти ще бъде разделена на три части. Спектаклите ще започват със златна българска класика от Панчо Владигеров, Петко Стайнов и Марин Големинов. С водещи Ана Пападопулу и Юлиан Вергов, концертите ще прелитат през фолклорните ритми на Георги Андреев, за да приключат с незабравима музика от златни български филми. Фестивалът е подготвил зрелищен финал за всеки от своите концерти, които ще бъдат с продължителност час и половина.

Дата: 16.09.2017 г.
Вход: свободен. 
Начало: 20:00 ч.
Античен театър

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.