Фатих Акин храни душата с щура анархия в ресторант

Арт

Храна за душата
Храна за душата
Два пакета с тайнствени зарове обръщат наопаки шантавото ежедневие на 30-годишната Лора в прожекцията от 21:15 часа.  В българския хитов филм  „Лора от сутрин до вечер”  героинята на певицата Миленита е изправена пред възможността да открие дали старата легенда за сбъдване на желания действа, и да преоткрие истинските си приятели и разбира се, любовта.
След разтърсващи драми хитовият режисьор Фатих Акин прави рязък завой в настроението с палавата комедия „Храна за душата” от 23:30 часа.
Когато млад ресторантьор е изоставен от дългогодишната си приятелка, той решава да се раздели с бизнеса.  През последните три седмици до продажбата пълна анархия завладява Храна за душата: готвачът решава да сготви всички ястия, които винаги е искал да предложи; новият DJ кара клиентите да танцуват, след като се нахранят; художници използват ресторанта за изложбена зала. Но всичко това се харесва на посетителите и заведението добива култов статус…
Разпространителите на филми не съумяха да доставят навреме хитът от Кан на Уди Алън „ Полунощ в Париж” за обявената  прожекция-изненада в последния ден на „Филмови нощи във Филипополис”. Оргазнизаторите на панорамата все пак ще зарадват киноманите на 28 юли с друг шедьовър от Кан 2011- „Дървото на живота” с Брад Пит и Шон Пен, грабнал Златната палма на журито.  Романтичната комедия на Уди Алън ще пристигне в България едва през късна есен.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.