АктуалноВластГласовеГрадътНовиниРазследване

Протестиращи срещу Пробива на Водната палата обсадиха Общината – ВИДЕО

Представители на Инициативния комитет за спиране на проекта за пробив под Водната палата се събраха на площад „Стефан Стамболов“ 1 днес преди обяд.

Под тепето ви предаде на живо във Фейсбук протеста и исканията на хората. Те настояват за:

1. Незабавно спиране на пробива!
2. Организиране на публична дискусия с гражданите и професионалните гилдии за бъдещо цялостно транспортно и урбанистично решение в района!
3. Незабавно публикуване на цялата проектна документация!

Пловдивчани внесоха подписка с исканията, в която участваха над 700 човека.

Те пожелаха да се срещнат с някой от кметския екип на Здравко Димитров. При тях слезе изпълняващият длъжността кмет Величко Родопски, пред когото те изложиха обструкциите си по проекта. Вижте разговорът им в следващото видео.

Протестиращите поискаха от Родопски да спре работата на изпълнителите на пробива, до провеждането на извънредната сесия. Той им обеща да провери дали има въобще такава опция и каква е процедура.

Родопски покани хората на нарочната сесия, за да бъдат чути от местния парламент и да се запознаят с експертните становища.

Недоволните граждани причакваха и излизащите от администрацията общински съветници и ги питаха как ще гласуват на заседанието на Об С.

По информация на Под тепето представители на различните политически групи са привиквани в кметството за проучване на нагласите им за гласуване и консултации по темата.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

  1. Против пробива са още много пловдивчани! Абсурд е общината да е сбирщина от престъпни хора. Тя създава хаоса в града! Пълна некомпетентност, без логика, без степенуване належащите нужди на града по важност и неотложност- обшествен транспорт, връзки между южната и северната части на града.Потокът коли е сбран единствено,само в три булеварда.За това не е виновно’ едното ‘кръгово на Водна палата’, но се бърза точно с него.Чрез излишния пробив, който е и изключително деликатен ,заради реката!…Без чуждестранни експерти,не може да е безпроблемно изпълнението тук.Колко още наши експерти трябва да предупреждават за опасност и тн..Безумие е маймунки в пловдивска община да рушат,да унищожават зеленина, да затрудняват предвижването на гражданите.Каквото и да се каже,докато некадърни хора са сложени’ там, няма да има нормално съществуване в града ни !

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина