АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Откриват нова високотехнологична фабрика край Пловдив

Инвестицията на българската компания Кимкооп Холдинг надхвърля 7 милиона лева

Българската компания Кимкооп Холдинг ще открие нова фабрика за високоспециализирана оптична техника в Тракия Икономическа Зона Пловдив другата седмица, съобщиха от компанията. Вложенията на дружеството в село Царацово надхвърлят 7 милиона лева. Осигурените работни места за висококвалифицирани специалисти в момента са 50 като плановете са в следващите няколко години те да надхвърлят 120.

Кимкооп e с 30- годишна история и има изградена репутация на международния оптичен пазар. Тя е водеща компания в обработката на инфрачервена оптика в България. Чрез партньорство с чуждестранни експерти разработва технологии, които са уникални за България и региона. Компанията е изцяло експортно ориентирана към световните пазари като основни сред тях са Франция, Великобритания, САЩ, Израел, Германия и Италия.

Ключов инвеститор в Кимкооп e Светозар Георгиев, създател на най-успешната българска ИТ компания – Telerik и на Telerik Academy. Той е второ поколение успешни български предприемачи заедно със своя баща и брат – основатели и управители на Кимкооп.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

7 коментари

  1. Да се надяваме, че няма да е като в другите шумно рекламирани заводи, в които заплатите са смехотворни, защото нищо не е предизвикало повече емиграция от подигравката с труда на хората.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина