ГЕРБ иска вот на недоверие за Кабинета Петков

Актуално Власт Избори 2021 Новини

„Предсрочни избори не е най-доброто в тази ситуация, но това ще е по-малко лошото решение“

ПП ГЕРБ-СДС внесе вот на недоверие срещу правителството на Кирил Петков. Мотивът на опозицията е провал на кабинета в публичните финанси и икономическата политика.

„Внесохме вота на недоверие към политиката на Кирил Петков, внесохме промени в Изборния кодекс за гласуване с бюлетини. Абсолютно убедени сме, че трябва да дадем възможност на българските граждани да гласуват и с хартиена бюлетина на предсрочните избори“. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атансова пред журналисти в парламента, предаде БГНЕС.

Тя съобщи, че ПГ на ГЕРБ е предложила в програмата за тази седмица на Народното събрание да бъде разгледан „онзи законопроект на БСП, който някак странно вече два месеца престоява в чекмеджето на председателя на правната комисия от „Продължаваме промяната“.

ГЕРБ се аргументираха още, че имаме галопираща инфлация в България, като тази през 1997 г., а тази инфлация днес не се дължи на войната.

От партията съобщиха, че са събрали нужните подписи за внасяне на вота и започват преговори, на които ще поканят всички парламентарни сили. Първата покана ще бъде за най-малката група.

От ГЕРБ заявиха още, че предсрочни избори не е най-доброто в тази ситуация, но това ще е по-малко лошото решение. „Ние се докарахме до ситуация, в която всички решения са лоши. Предсрочните избори са по-малко лошото решение.“ На тази мъка трябва да се сложи край, заяви Томислав Дончев.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.