ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноНовиниСъдТемида

Уволнената еколожка на Северен се връща на работа

Съдът отмени заповедта на Ральо Ралев за освобождаването ѝ

От документите по делото става ясно, че контрол по изпълнението на сечта в парка зад х-л Санкт Петербург е трябвало да упражнява кметът

Уволнението на еколожката на район „Северен“ в Пловдив Елена Андреева се връща на работа, след решение на Пловдивския административен съд. Магистратите се произнесоха по делото преди два дни, с което отмениха заповедта за уволнението на еколожката.

Припомняме, че Елена Андреева беше освободена заради сечта на 64 дървета в парка зад хотел „Санкт Петербург“. Изсичането им доведе до масови и продължителни протести. Тогава тя бе уволнена, за да се тушира общественото недоволство. Еколожката на район „Северен“ е обжалвала заповедта на екскмета Ральо Ралев.

В мотивите на Административния съд в Пловдив се казва, че в документа не е изяснено добре с кои свои действия Елена Андреева е нарушила задълженията си като държавен служител. Става ясно, че тя е била член на комисията, извършила оглед на мястото и в последствие разрешила санитарната сеч. Част от премахнатите дървета действително са били стари, опасни и/или изсъхнали. Решението на административните магистрати е още въз основа на факта, че тази комисия има председател, а това не е Андреева.

Накрая от документите по делото става ясно, че контрол по изпълнението на сечта е трябвало да упражнява лично кметът, по това време Ральо Ралев.

Решението подлежи на обжалване пред ВАС.

Близо 15 милиона от общината иска собственикът на парка зад хотел Санкт Петербург

Собственикът на имота в парка зад хотел „Санкт Петербург“ не иска да продава

Инициативният комитет, бранещ парка зад Санкт Петербург, излиза със собствена листа за общински съветници на изборите

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина