ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноЖивотЗабавлениеНовини

Посрещнаха шампионката по китайски с червен килим и рози във Френската гимназия

17-годишна асеновградчанка Лора Тоскова получи изненада-признание от директора, учители и съучениците си

Стоянка Кънева

Ученичката от Френската гимназия  в Пловдив Лора Тоскова, която стана първа в Европа и втора в света по китайски език, бе посрещната като звезда в двора на училището днес.

Девойката не очакваше да види червен килим, нито съучениците си на крака да я аплодират. Още с прекрачването на прага за нея изненадата бе пълна – посрещна я огромен букет от рози и насочени микрофони.

Директорът на ФЕГ „Антоан дьо Сент Екзюпери“ първа я поздрави. Маринела Николова и подари прегръдка и думите „Гордеем се с теб!“, докато съучениците на Лора скандираха името ѝ.

Ръководството на гимназията и дванадесетокласниците от двете паралелки по китайски изненадаха момичето, прославило името на училището в световен мащаб, в деня, в който тя за първи път дойде на училище след завръщането си от Китай.

Състезанието там е продължило близо половин месец в конкуренция от най-добрите в света 114 отбора от 99 държави.

„От четири години се боря за това място и късметът ми се усмихна. Затова отидох в Китай и със съотборника ми Станислав  Макреев от 118-то уч-ще „Уилям Гладстон“в София успяхме,“ успя да разкаже развълнуваната Лора, след репликата, че не е очаквала този успех.

На финала девойката, която се занимава с танци от 5- годишна произнесла реч на тази тема. Речта била за нейния идол в китайските танци и мечтата ѝ да отиде в провинцията, в която той живее.

Наградата за успеха на Лора е едногодишна стипендия за обучение в Китай и тя смята да се възползва от нея веднага щом завърши ФЕГ.

„Нямам думи с които да опиша Китай, казва Лора и добавя „той е тук“,като сочи сърцето си.

Шампионката мечтае да стане посланик на България в Китай.

И екипът на Под тепето вярва в мечтата ѝ.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина