ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Пловдив отново ще плува в бира

Две-три бири Фест идва с качествени хмелови напитки, чужди участници, много музика и забавления в първия официален летен уикенд

За трета поредна година фестивалът „Две-три бири фест” ще събере на 22-и и 23-и юни български и чуждестранни занаятчии пивовари и любители на крафт пивото в приятна градска среда. След емблематичната локация – Тютюневият град, която почитателите на хмеловия еликсир оживиха и изпълниха с веселие и танци през 2018-а, тази година събитието се завръща обратно в самия център. Фестът ще е ситуиран на границата между Капана и Главната улица, за да може максимално много посетители да се включат и насладят на качествените напитки. Акцентът е изцяло върху микропивоварството и крафт бирата. И тъй като Пловдив е Европейска столица на годината, фестивалът тази година се отваря не само за българските крафт пивовари, но и за тези от чуждестранната сцена, а организаторите са подбрали още по-голямо видово разнообразие. Участниците са както познати от предишните издания, така и съвсем нови за формата изложители. За третото издание се присъединяват ексклузивно три чуждестранни пивоварни, които ще презентират бири, непредлагани до момента в България. Те ще могат да бъдат консумирани само в рамките на двата фестивални дни.

Мероприятието протича в дегустационна форма, с количество пиво от по 100 мл, с цел всеки посетител да може да опита максимален брой ексклузивни занаятчийски бири. За всички желаещи, ще има опция и за закупуване на цели бутилки по време на фестивалните дни, които може да консумирате на място, вкъщи или да вземете за подарък на приятел със страст към хмеловото питие.  Амбицията на фестивала е да събере и представи всички онези хора, за които качественото пиво е не само занаят, но и култура, и начин на живот.

Тази година Две-три бири фест ще предложи паралелни забавления на още една култова локация. В бирен бар Котка и Мишка в събота ще бъде прожектирана филмовата лента за американската крафт култура на пивото – „Blood, Sweat and Beer” . Почетни гости ще бъдат режисьорите, които на място ще споделят повече и ще отговарят на всякакви въпроси, свързани с хмеловия елексир отвъд океана.

За по-активните пък организаторите са подготвили турнир по холандската игра Sjoelback. Забавлението е съвсем ново за града, но бързо се превърна в предпочитан начин за разпускане и събира хиляди почитатели, които изпробват късмета, уменията и състезателния си дух с бира в ръка.

По време на цялото събитие ще може да се насладите на пенливото пиво в специално изградена за това зона под звуците на разпускаща музика от гостуващи DJ.

„Две-три бири фест” е част от Културния календар на Община Пловдив и се провежда в подкрепа на Пловдив-Европейска столица на културата 2019.

Събитието е в партньорство с Под Тепето, Капана.бг, крафт бирен бар „Котка и Мишка, Фондация Пловдив 2019.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина