Славчо Атанасов: И бюджет 2020 – продължение на модела „Тотев“

Актуално Гласове Новини

„Нищо под ново под слънцето“

автор: Славчо Атанасов

Пловдив има вече бюджет за 2020 година. Ако трябва да определим кратко какъв е този бюджет е „ продължение на модела Тотев”. Случайно или не, размера е един същ 343 млн.лв. и за 2019 и за 2020 година, въпреки че държавата дава повече на Пловдив 20 млн.лв., но това са пари за държавно делегирани дейности – увеличаване на заплатите на администрацията. Общината си признава, че през миналата година не са събрани 20 млн.лв. от собствените приходи. Сега отново са планирани 160 млн.лв. собствени приходи, които отново няма да бъдат събрани. Това е опит да се съхрани капиталовата програма поне на книга, защото истината е, че собствени приходи за инвестиции няма.

Разходите са почти изцяло за текущи дейности. За заплати и осигуровки са предвидени 198 млн.лв., за издръжка – 95 млн.лв., за субсидии – 13 млн.лв. и други текущи разходи – 4 млн.лв. Така за осигуряване дейността на 10 313 души ще отидат 310 млн.лв. или 90% от всички разходи. Няма нито едно предложение за редуциране на този персонал и за намаляване на административните разходи. Напротив за първи път Пловдив ще се управлява от 36 кметове и зам. кметове, които могат да организират баскетболен турнир от 6 отбора.

За основен ремонт и нови материални активи са предвидени 33 млн.лв., които в голямата част са от преходния остатък от 24 млн.лв. Реално надутите собствени приходи на книга ще се отчетат пак с 15-20 млн.лв. по малко и няма да има никакви собствени пари за инвестиции. Ще се разчита само на кредити и европейски програми. Не случайно кметът не поема ангажимент за нито един голям обект в тази година. Фрапиращ пример е ремонта на Кукленско шосе, който е по договор 6 млн.лв. ✅За 2020 година са предвидени само 1 млн.лв., с тези темпове ремонта ще приключи следващия кмет. Такива примери са десетки, дори за подлеза Модър – Царевец се обещава тази година да започне строителството , ако стане готов през тази година проекта ?! С този проект общината играе 9 години на „тука има, тука нема”.

Кметът не направи ясен анализ на ситуацията и не посочи реалната ситуация, в която е докарана общината след 8 години управление на Тотев. Някак срамежливо отбелязва, че по редица обекти има неразплатени разходи. Дори и за ремонта на площад Централен не са платени над 2 млн.лв., подобна е ситуацията на кръговото на Адата и бул. Северен.

Димитров не смее да каже истината за управлението на Тотев и така поема отговорността за тежкото финансово положение на общината. Така той надгражда „модела Тотев” и не реформира структурата на управление на общината. За момента няма никакъв шанс за решителна промяна и развитие на града с темпове, които наблюдаваме в София, Варна, Бургас и други градове.
Нищо ново под слънцето.

Източник: личен профил във Фейсбук

Споделете ни във:

14 коментара за “Славчо Атанасов: И бюджет 2020 – продължение на модела „Тотев“

 1. Само колко заплати ще се дават на тези кметове плюс секретарки, коли и хилади други неща. 120 милиона заем няма да стегне тях да изхраним. Пловдив е унищожен за години напред

 2. Ние тъпаците си заслужаваме управлението.Да ни управлява един некомпетентен лъжец , разбиращ само от устройството на баскетболната топка , непрочел и една книга в живота си и една бивша проститутка , която разбира от тайните на сексуалния живот , а не от администрация. Мазохисти сме си.Хак да ни е.

 3. Тези 10 000 душички са гербави лапачи, които са толкова некадърни калинки и мързеливи дебили, че чакат само народеца беден да ги нахрани със заплатки, а през това време балушите ще плащат нови данъци, селяндурите ще проистигат на талази в новите виетнамски общежития на строителната мафия, същата подкрепена от същите гербави мошеници – мутри…моделът е Баце 3 , мутренска кочина 2020

 4. Много е голям. Абсолютно точен анализ. Ама е прекалено честен и всички отрепки на избори за града се обединяват срещу него.Нали искат да лапат.Зравковци , здравка с въртеливата дупара, гергелан , тютюци и бидони , бандата на боклукчиите , мангалите.Все отбор крадци

 5. Славчо Атанасов – единственият достоен и почтен кмет на Пловдив. Кметът на народа. Винаги за него.

 6. Истината лъсна вече. Данъците нагоре, заеми за три поколения напред да плащат, администрацията се увеличава, най-важните проекти остават замразени. А само преди два месеца Пинокио обещаваше точно обратните неща. По-жалък и изпаднал лъжец в историята на Пловдив няма. Балон, въздух под налягане, статист, турист случайно преминаващ през жанра, окаяна работа. Зико Дългуча Пинокио.

 7. Нали го знаете оня виц. Сега това стана действителността за Пловдив. Областният управител седнал на носа на кмета, започнал да му се насуква и вика: “Говори, Пинокио, говори!”

 8. Няма да ревете, ей. Като си седите по къщите, когато трябваше да се иде да се гласува, яжте му сега на Пинокио дългия нос. Гъбари с гъбарите! СРАМ за Пловдив. Ако си бяхте мръднали задниците до урните, сега Славчо щеше да е започнал вече да оправя бакиите. А не да орем още по-надолу в дъното.

 9. Е, какво стана пак? Славчо Атанасов отново позна. През цялата кампания човекът предупреждаваше за това. Обаче Пинокио и Здравка обещаваха розовите лъжи и надуваха балони. Е, балоните гръмнаха. Проектите, които можеха да дръпнат Пловдив напред, отново си остават на трупчета, както през последните осем години. Съвсем правилно, нищо ново под слънцето. Моделът си остава. Даже се разширява, набъбва, разраства се. Зико Дългия Лъжец и Данка Измамка. Това е града ни в момента.

 10. СПРЕТЕ ХАЛТУРАТА “НАСЛЕДСТВО”
  2 декември, 2019 в 10:22 pm
  Повечето кандидацващи „Културски Операторци“ вече станаха ясни и известни с откровен Квази“артистичен“ КИЧ (=KITSCH=); при което някои като „фондация“ ЕДНО („Пловдив За ЕДНО“ = бившото Sofia Design Week, Sofia Architecture Week, Sofia Dance Week) изобщо НЯМАТ ПРАВО ДА ДРАПАТ ЗА ОБЩИНСКИ ПАРИ ЩОМ СА ФОНДАЦИЯ (а обратно, очакваме да допринасят; остава да пращаме фондове и към Колегата СОРОС).
  Неуволняемата Изкуствена блондинка „артистична директорка“ следваше да я разжалват веднага щом се издъни с блокиране на булеварда, а и с насилването на дечицата ни с „ние сме всички цветове“ (=джендърчета нежни сме / Винаги Готов!=) през януари; вместо това тя цица ДИРЕКТОРСКА ЗАПЛАТА твърде дълги месеци.
  Стига!
  2019та свърши!
  БЕШЕ 2019!
  Айде няма нужда по инерция да се суркаме из КУЛТУРОПОДОБНИ СИВИ ПОТОЦИ до безкрайност; Софийската „СЕДМИЦА“ докога ще ни е на врата, а? А?
  Колко “Weeks” бе майни?
  Зико, опомнете се, изтрезнявайте, освестете се и спрете изг7зиците!
  —————
  5 за 4 ООД – Сурьозно? ФОНДАЦИЯ ТЪМНО-БЯЛАТА КУТИЯ?
  2 декември, 2019 в 10:42 pm
  ЩЕНИЯТА КРАЙ НЯМАТ: „…По-големият процент кандидати желаят развитие и в двете години…“ (цит.)
  КАКВИ ДВЕ ГОДИНИ, МА КАКИНОТО, Я КАРАЙ БЕЗ КРАЙ, ЗАВИНАГИ.
  КВАРТАЛ ТВОРЧЕСКИ „ИНДУСТРИИ“ ВЕЧЕ СМЕ СИ ЗАФОРМИЛИ (КРЪЧМА ДО КРЪЧМА, А СИ БЕШЕ ПОЛЕЗНА ЗАНАЯТЧИЙСКА ЧАРШИЯ; ПИТАЙТЕ АРХ. ТОНИ ТОПАЛОВА ТАКА ЛИ СИ Я ПРЕДСТАВЯШЕ КАТО Я СПАСЯВАШЕ?) = ТА ЕТО СЕГА И С ФОНДАЦИИ КАТО СЕ ОБЗАВЕДЕМ – АМИ КОЙ КАТО НАС…
  ——————–
  “ФОНДАЦИЯ” следва да благоТВОРИ, а не обратното – проверете!
  3 декември, 2019 в 4:25 pm
  Никоя ФОНДАЦИЯ не може да иска народни ПАРИ. Самата дума -проверете в енциклопедията- означава БлагоТВОРИтелност КЪМ НАРОДЕЦА, а не обратното.
  Цит.: “…обратно, очакваме да допринасят; остава да пращаме фондове и към Колегата СОРОС..” казва коментар = ами точно:
  “Фондация ОТВОРЕНИ изкуства” са тъкмо израстък от неговото “ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО” Соросово, там колко години едни каки позирВат и цицат, а? Нещо друго да сте видяли освен перверзии там?
  #КОЙ подписа заповед за назначение на Меката Китка Асан Асанов за ДИРЕКТОР на ЕДНО? С каква заплата и откъде; а и с какви функции и кого да директирВа? Да продуктира какъв Продукт? Ами да го храни тогава, без да занимава Общината.
  Сдружение “ПрезКупЗаГрош” ли? “5 за 4 ООД” с Ограничена Отговорност Пет за Четири ли?
  Пловдивчаните сме БУДАЛИ ама само до едно положение.
  След Диктатурата на инджинеринг ИМПЕРИАЛиста нека се коригираме, не може по инерция. Който стратегира как 2019 щяла ЕСК да вегетира завинаги да цица от Града-вместо да се запретне за нещо градивно, полезно, практично- си прави сметки БЕЗ КРЪЧМАРЯ.
  Която изкуствена блондинка им ги е наобещавала разните благинки нека бъде разследвана и ако не е крала както Шефа й, а само под масата недоказуеми ръкостискания, то ЩЕТИ по недобросъвестност и некадърност няма начин да не й се намерят. Милионни.
  Трите милиона “МелинаМ” са ОБЩИНСКИ и Общината има катастрофален бюджет и ДУПКИ за закърпване (или греша, нямало ли да удвояват ДАНЪЦИТЕ? НЕ? Ще ги утрояват ли?)
  ПолитБюро като няма, Фондации и Агитки и Сдружения са СВОБОДНИ, ура!
  ——————–
  AMERICA FOR BULGARIA FOUNDATION остава на сухо!
  3 декември, 2019 в 6:14 pm
  Е как,
  АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ ФОНДАЦИЯ нима ще остане „на сухо“?
  Някое и друго наше милионче да не им харижем за т’вачка – он’вачка?
  Що за ФОНДАЦИЯ са тия, щом не искат Народна Паричка?
  Или не бяха ли същите дето се казваха USAID и бяха Орган на Външното им Министерство преди време, тоест агентура на Държавния Департмент, сиреч ДЪРЖАВНИ – в зле разклатената им „държавност“?
  Бате ТРЪМП още ли не ги е забелязал, та да врътне и това кранче както най-умее?
  Саръевите вещици палят свещици . . .
  Ш-ш-шт!
  ——————
  “WRONG EVENTS” ООД ARE VERY, VERY WRONG
  3 декември, 2019 в 6:34 pm
  „Уронг ИвенЦ“ ООД пък са върха на подигравката срещу пловдивскио БУДАЛА Заспал Муйко В Сламата.
  Преведено за когото (оти ингилизки нЕма откАде он да назнайва, демек…!) гласи:
  СБЪРКАНИ МЕРОПРИЯТИЯ.
  Колтурничкото за ГРЕШНИ СЛУЧКИ.
  Ама са МНОГО, МНОГО В ГРЕШКА като заглавие на ООД за пред ОСъвета.
  ‘Оди дрОби Зеле -както казваме у Коньовица = Go Chop Cabbage!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.