АктуалноГрадътЗдравеНовиниПУЛС

Резултатите от пробите на персонала в Спешното на УМБАЛ „Пълмед“ се очакват

Болницата обяви, че разполага с лаборатория за диагностика на COVID – 19

На територията на Спешното отделение в „Пълмед“ е установен положителен резултат за наличие на коронавирус на член от персонала, работещ в него, същият се е самоизолирал веднага. Въпреки това са направени тестове на контактни от Референтна лаборатория, резултатите от които се очакват.

Това обявиха в сайта на частната болница днес, след като стана ясно, че единият от двамата заразени в Пловдив е 52-годишен лекар от Спешното отделение там.

В обръщение към пациентите на лечебното заведение се казва, че „медицински комплекс „Пълмед“ спазва всички предписания и мерки по превенция и ограничаване на разпространението на коронавирус на Министъра на здравеопазването, РЗИ-Пловдив, както и Националния щаб. Още от първите случаи на заразени с коронавирус в България на територията на комплекса са разпоредени специални мерки, гарантиращи безопасността, както на пациентопотока, така и на медицинския персонал.“

Като водеща новина в цялата публикация е извадено съобщението, че „Пълмед“ разполага с лаборатория, която може да извършва диагностика за SARS- COV- 2 ( COVID – 19) с PSR метод.

Пробовземането се осъществява извън лечебното заведение в обособено за целта място (кабината зад Аптека Пълмед) от 12:00 до 14:00 ч. всеки ден .

Резултатите от пробите се предоставят в рамките на 48 часа, в зависимост от натовареността на лабораторията. При необходимост часовете за пробовзимане, ще бъдат увеличени.

Още по темата:

„Пълмед” продължава да работи, лекарят се е самоизолирал, а пациентите там са проучени

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

5 коментари

  1. Не е редно да се плаща за теста в условията на извънредно положение, а за болните , лежащи в пловдивските болници да се чака, защото се пращат в Стара Загора! Тестът трябва да се прави само по медицински показания, щом е дефицитен! И значи веднъж си плащаш частно ,ако имаш пари и втори път път пак плащаш от парите на данъкоплатеца?! БУЛГАРИСТАН

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина