ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеКултураНовини

Да раздвижиш Дондуковата градина (ГАЛЕРИЯ)

Фестивалът Electric Orpheus направи първото голямо музикално събитие в парка на Шевалас

Иво Дернев

Снимки: Десислава Георгиева и Божидар Минков

Съвсем различна изглеждаше Дондуковата градина през уикенда. Там се проведе първото голямо музикално събитие- фестивалът Electric Orpheus. Организаторите и публиката показаха, че първият градски парк може да бъде раздвижен и вечерта, и да се превърне в притегателно място за младите хора и меломаните. Дадоха различната гледна точка към обживяването на зелената зона. С малко готина музика, малко бира и коктейли и много настроение, разбира се. Освен това фестивалът имаше много важно послание- запазването на чиста и приветлива градска среда и превръщането на градските пространства в място за срещи и приятно прекарано време #БезОтпадъци.

Фестивалът започна още по-светло за най-малките и техните родители. Есенният пловдивски следобед включваше работилница за позабравени детски игри на открито и рисуване с тебешир, открита читалня в парка и презентация как да направим събитие без отпадъци, как да пазим града си чист и да събираме разделно отпадъците.

Водещата музикална атракция на вечерта бе концертът на хърватската дамска формация ŽEN. Загребската банда има три студийни албума и безброй концерти и турнета в Европа, като за първи път гостува в Пловдив на Electric Orpheus в парка.  Групата използва масивни синт линии и подложки, смесени на живо с китара, барабани и бас. Концертът им, за жалост, бе прекъснат по средата, тъй като имаше срив в електрозахранването. Това обаче не помрачи настроението и на музикантките на сцената, и на публиката пред нея, тъй като шоуто продължи акустично, без озвучаване. Другият дребен проблем в събитието бе, че общинските служители заключиха публичната тоалетна в градината.

Можеше да има осигурен нормален ток, а не да взимаме от Природонаучния музей, можеше и общината да не заключва тоалетната, но така се случи. Въпреки това събитието мина добре. Правим всичко от любов и с много труд. вярваме, че хората го оценяват, казаха организаторите на Electric Orpheus.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Жалко че такива хора и събития ,които правят всичко с толкова любов и труд, допринасяйки за културата и музиката, трябва да преживяват такива затруднения и лошотията на собствената си община и град. Управниците да се засрамят , а не да бъдат неблагодарни и нагли с хората,които ги хранят .
    Това го няма никъде по света. И най- малкото събитие в Европа или Америка поставено в парк има предоставени временни тоалетни от общината,чистачи, достъп за инвалиди, електричество и да не говорим, че те се опитват да помогнат с всичко възможно като сцена ,локални бизнеси и благотворителност . А не да те сринат с земята! Това отношение е една от причините да живея навън!
    Plovdiv european capital of culture 2019 ?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина