ГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Как „С деца на тепе 2019“ събра над 2000 посетители на едно от любимите пловдивски тепета

Организаторите намират мотивация в това децата на Пловдив и всички, които са в града на този ден, да имат достъпни занимания, да бъдат близо до природата и да имат свободата да избират

На 1.06.2019 г. парк Бунарджика за втора поредна година събра малки и големи на детския фестивал „С деца на тепе“. Тази година броят на посетителите надмина 2400, а възможностите за забавления, атракции и кътове бяха над 20, които се простираха по цялата централна алея на Бунарджика и в малките алеи около паметника на Васил Левски. Организаторите от район „Централен“, фирма Чиполино и Le petit Nicolas вложиха над 3 месеца работа в подготовката на артистичната програма на централната сцена до Летния театър, която включваше: тренировка по Айкидо с треньор Лусиана Ямада, клоун от цирк Балкански, група по модерни танци „Ненси Денс“ с хореограф Яна Димитрова, училище „Яне Сандански“ с хореограф Симона Симеонова, балет Електра Джуниър, гайдарски състав „Родопчани“, състав на Галина Сакутска и деца от ДГ „Буратино“. Точно в 13.00ч. водещата Виктория изтегли наградите от спонсорите на събитието: Чиполино, Велосипеди Спринт, Хелен Дорон Пловдив, Le petit Nicolas, Куайсер фарма, Сладкарница Стената и детски магазини Бъни. Специален гост на събитието беше кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, който откри фестивала и има голяма заслуга за това той да се случи отново на Бунарджика – паркът е на финала на цялостно облагородяване.

За разлика от 2018 г. С деца на тепе 2019 предложи на гостите си отделни безплатни атракционни и образователни работилници, сред които бяха: Жирафче Детска школа по рисуване, Хлебни къщи фондация „За храната“, Бебеносещи майки, НЕА Германика, бутикова езикова школа Папагали, Хелен Дорон Пловдив, Музикална работилничка Дади, Наука за деца Пловдив, Театър Апарт. Опашки от деца имаше и след края на фестивала пред пожарната кола на Районната пожарна служба – Пловдив, при спец-частите от пловдивската полицията и при инсп. Ботьо Гиргинов от КАТ Пловдив. Маргарита Стоичкова от Le petit Nicolas сподели, че именно добавената стойност от кътовете е от значение. Организаторите се надяват да превърнат събитието в традиция.

Виновници за подготовката и реализацията на С деца на тепеи това то да е напълно безплатно и достъпно са: Чиполино, Le petit Nicolas , Дунапак родина АД, Филикон, Съюза на ресторантьори и хотелиери – Тракия Пловдив, Изворна вода Бачково, David professional. За популяризирането на С деца на тепе 2019 се погрижи немската агенция за нова комуникация КАМАО.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина