Ремонтът на пътя за Лилково започва в средата на юли 

Власт Новини

Към 15 юли се очаква да започне ремонтът на 9-километровия участък след разклона на село Бойково до село Лилково. Това стана ясно на срещата при областния управител Ангел Стоев с представители на сдруженията „Заедно за Лилково“ и „За Ситово“. В нея взеха участие директора на „Областно пътно управление“ Йордан Калев и г-жа Маринова от „Европейски пътища“ АД.

Ремонтът на пътя от километър 17, 600 до километър 26, 600 е заложен в годишния план на АПИ за 2021 г. и за него е осигурено цялостно финансиране. Същинското изпълнение ще продължи около три месеца и половина. Ще се работи на етапи с времеви прозорци за движение в определени часове, които предварително ще бъдат оповестени на жителите на селата в района.

В момента пътят се обследва по отношение на свлачища и водостоци. Водостоците ще бъдат изчистени, а свлачищата – укрепени. По новоизграденото трасе ще бъдат монтирани мантинели. Предстои съгласуване с КАТ и съгласуване за временна и постоянна организация на движението.

„Имаме ясен времеви хоризонт и малко стъпки, които да извървим. Надявам се на добро сътрудничество между „Областно пътно управление“, „Европейски пътища“ и инициативните комитети“, обобщи в края на срещата Ангел Стоев.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.