Няма риск за доставките на петрол, увери премиерът Кирил Петков

Власт Избори 2021 Новини
Кирил Петков

Още тази седмица българското правителство ще купи 1,5 млн. тона зърно, така че да бъде осигурено продоволствието на страната до 2023 г. 

Премиерът Кирил Петков успокои, че няма риск за доставките на петрол и не трябва да има паника, това стана в рамките на блиц контрола в НС.

„Министърът на енергетиката работи ежедневно, за да имаме различни алтернативи за доставките на петрол. Проведохме много срещи с „Лукойл“, за да се доставя петрол, който не е руски. Те гарантират, че има план Б, ако няма доставки на руски петрол и са готови да купуват и преработват и не руски петрол.“, обясни министър-председателят.

Петков увери, че засега има доставки, танкерите идват и нещата са под контрол. Той добави, че по отношение на природния газ също върви ежедневна комуникация за доставки през Гърция.

„Още тази седмица българското правителство ще купи 1.5 млн. тона зърно, така че да бъде осигурено продоволствието на страната до 2023 г. То ще бъде купено на пазарни цени и ще бъде съхранявано в складовете на държавния резерв“, каза още премиерът.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.