Музеят на арменската общност ще бъде включен към общия туристически продукт на града

Власт

Това стана ясно на среща на кмета Иван Тотев и Менда Стоянова с арменската диаспора под тепетата

„Тази колекция е национално богатство и трябва да го покажем на света, за да бъде Пловдив достойна Европейска столица на културата през 2019 година

На откровена и емоционална среща с арменската общност в Пловдив бяха днес кметът на града инж. Иван Тотев, кметът на район „Централен” Георги Стаменов и председателят на Парламентарната комисия по бюджет и финанси в 41-вото и 43-то и кандидат за народен представител от листата на ПП ГЕРБ Менда Стоянова.

Архимандрит Исахак Похосян – архиерей на Арменската апостолическа православна църква в България, приветства гостите с добре дошли  и подчерта: „Те не са само служебни лица, те са наши приятели”. 

„Това, което прави Пловдив толкова магнетичен град, са хората, които живеят в него. Много е важно, че всички заедно работим и правим така, че градът ни да бъде по-добър” – с тези думи кметът Иван Тотев се обърна към присъстващите в препълнената зала. Той допълни, че основната цел на неговия екип е да направи Пловдив такъв град, че хората да остават да работят и живеят в него.

„Много важно за това развитие е включването на всички общностни групи в обществения живот. През последните месеци активно работим с арменската общност и имаме планове, които ще реализираме”, каза инж. Тотев. Обсъжда се идея за пешеходна връзка с Небет тепе. Друг важен приоритет е Музеят към арменската общност да бъде включен към общия туристически продукт на града. „Тази колекция е национално богатство и трябва да го направим видимо, да го покажем на света”, заяви кметът инж. Иван Тотев и подчерта, че цялата политика е насочена към това Пловдив да бъде достойна Европейска столица на културата през 2019 година,

„Плановете ни за Пловдив са много големи. С промяна на Общия устройствен план ще начертаем пътя на града през следващите 20 години, да няма земеделски земи в рамките на града с оглед развитието основно в южна посока. Работим активно с бизнеса, с Тракия икономическа зона. Обновяваме инфраструктурата – нови улици, тротоари, паркове, паркинги. Разширяваме пешеходните улици и пространства– Капана, Стария град. Това, което правим е за Пловдив и пловдивчани”, каза още кметът инж. Иван Тотев.  

„Пловдив се развива и това е статистически факт. Ние сме индустриалната столица на България с най-много заети в промишлеността, което означава устойчива икономика. Нужни са много инвестиции и упоритост, но този, който е дошъл и е вложил, за да построи завод тук, той няма да си отида след година или две. А това е гаранция за устойчивото развитие на града” – заяви кандидатът за народен представител и втора в листата на ГЕРБ Менда Стоянова.

Тя подчерта, че полага много усилия и за развитието на Пловдив като университетски град, което е и нейна лична кауза. Като пример в тази посока тя посочи обединението на ВУЗ за кандидатстването по програма към Министерство на образованието за изграждане на център за върхови технологии.  

„За да се развива градът обаче, трябва да се развива и държавата. И убедено мога да заявя,  че за последните две и половина години имаме видими резултати – втори по големина ръст на икономиката в ЕС – над 3.5 %,  ниска безработица – 7 %  за страната , а за Пловдив под 3 %. Това е пътят – растеж на икономиката и заетост, което ще доведе до увеличение и на средната работна заплата”, посочи Менда Стоянова. Тя бе категорична, че да продължи да се развива икономиката и да има инвеститори, трябва да има не само стабилна политическа, финансова, икономическа, но и предвидима данъчна система. „Нашата данъчна система е справедлива и стимулираща активните, работещите хора, бизнеса и тя трябва да се запази”, допълни Менда Стоянова.

„Представител съм на Пловдив и така съм се чувствала в трите Народни събрания, в които съм била. Позицията си на председател на Комисията по бюджет и финанси приемам като признание за мен и града, когото представлявам”, каза още Менда Стоянова и заяви, че ще продължи да работи за Пловдив и за България.   

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ СА ПРЕСТЪПЛРНИЯ!

Споделете ни във:

1 thought on “Музеят на арменската общност ще бъде включен към общия туристически продукт на града

  1. Иван Тотев и Менда Стоянова ТОТАЛНИ КРАДЦИ НА ПЛОВДИВ.НАСРАНИ СА ДО УШИТЕ ОТ КРАДЕНЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.