Христо Иванов: Всеки е искал да сложи край на коалицията, но това не слага край на агонията

Власт Избори 2021 Новини
Корнелия Нинова: БСП подкрепя политиката на премиера Кирил Петков за борба срещу корупцията и „модела ГЕРБ“
„Вероятно всеки е искал да сложи край на коалицията, но това не слага край на агонията. Защото това, което липсваше в изказването на г-н Трифонов, е какво следва оттук нататък за страната.“ Това коментира след изявлението на лидера на ИТН, председателят на „Демократична България“ Христо Иванов.
„Не за нас, не за един или друг, които сме участници в тази постоянна драма. Какво следва? Тласкаме България към избори, към хаос, към управление с плаващи мнозинства?
Ако човек сериозно се отнася към това да представляваме хората, които са ни избрали, ние сме длъжни първо да си отговорим на този въпрос: „Какво следва оттук нататък?“ и като видим, че следва само още повече агония, да седнем на сериозен разговор.
Да, може би коалицията трябва да преосмисли много неща за това как работи. Мисля, че всички сме съгласни. Но твърдя, че нямаме право да тласкаме страната към още повече хаос.“ Иванов призова ИТН да се върнат на масата за преговори и каза, че още не е късно за това.
„Избори сега означават още хаос, задълбочаване на кризите, липса на Народно събрание, което да взима решения, неизвестност и несигурност“, заяви от своя страна лидерът на БСП на брифинг в централата на партията в отговор на обявеното от Слави Трифонов напускане на ИТН от коалицията. „Свикахме извънредно заседание на Изпълнителното бюро на БСП. Анализирахме спокойно и разумно ситуацията. В неделя свикваме и Националния съвет на партията“, заяви тя.
 Нинова подчерта, че че БСП подкрепя политиката на премиера Кирил Петков за борба срещу корупцията и „модела ГЕРБ“.
„За нас най-важно е в краткосрочен план да се приеме актуализация на бюджета. Нашите политики са включени в нея – намаляване на данъците за младите семейства, преизчисляване на пенсиите, да се увеличат ваучерите за работниците, да се овладеят цените и акциз на енергийните стоки и намаляване на ДДС на някои от тях, да се подпомогнат земеделските производители. В последния момент, благодарение на партньорите, беше прието да се дадат средства за линиите на отдалечени населени места, както и подпомагане на индустрията заради тока и газа, за да има производство и работни места“.
„Всичко, каквото зависи от нас ще го направим, България да продължи със същото правителство, което има в момента. Няма да допуснем заради его и задкулисие или нещо друго България да влезе в спирала от избори.“ Това заяви премиерът Кирил Петков след лидерския съвет тази вечер.

„Българските граждани трябва да знаят, че тази коалиция в този си състав застава зад тях и приоритет номер едно за утрешния ден ще бъде приемането на бюджета”, каза още Петков.

Споделете ни във:

2 thoughts on “Христо Иванов: Всеки е искал да сложи край на коалицията, но това не слага край на агонията

  1. Както винаги в политиката истинските мотиви за евентуално сваляне на едно правителство не са обществено достъпни. Нашата дългогодишна мафия предприе ответни действия срещу ПП, защото има опасност да секнат кранчетата им за много пари, които крадат от вашата заплата. Слави Трифонов ли? Вижте как изглежа – Дарт Вейдър без шлем. Много болен физически човек, което се отразява и на психиката му. Грандоман, загрижен за нашите деца, без Бог да му е дал такива. А всъщност кой стои зад него? Пеевски, главният прокурор и други знайни и незнайни люде, включително и дългата ръка на Путин, която цели раздор в нашето общество за постигане на имперското си бивше минало.
    Ние нация ли сме или страхливци, подлоги на Кремъл. Хора, отговорете си сами.

    1. КРАЯТ НА АГОНИЯТА ЩЕ НАСТЪПИ,КОГАТО РУМЕН РАДЕВ БЪДЕ ИЗРИТАН ОТ „ДОНДУКОВ“2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.