Ген. Попов: Мисията ми е да работя ЗА армията извън нея

Власт

Водачът на листата на ГЕРБ-Пловдив област ген. Константин Попов се срещна с ветерани и представители на Съюза на запасните офицери в Дома на културата в Пловдив. Пред тях той заяви, че ще продължи да работи за армията и извън нея. По думите му, за да бъде България стабилна и просперираща държава, са й необходими силни и боеспособни въоръжени сили. Пред събралото се множество генерал Попов изброи приоритетите си – модернизация на армията, по-високи възнаграждения и подобряване на материалната база на кадровия състав.

„Всички знаете, че това прави войника по-мотивиран и с по-висок дух“, поясни генералът. Той обеща да инициира създаването на закон за статута на воините от запаса. Ген. Попов посочи, че българските военни заводи, както и тези в останалите европейски държави, трябва да участват в поддръжката и ремонта на части. Той даде пример със завода "Авионамс“ в с. Граф Игнатиево, който стана отново държавна собственост при правителството на Бойко Борисов. Ген. Попов отбеляза, че вицепремиерът Томислав Дончев е разработил стратегия, според която „Авионамс“ ще стане много по-печеливш, след като закупи лицензи за ремонт и на бойните машини МИГ 29 .

„Имате пълната ни подкрепа, за да стартирате промяна в българската армия и да върнете духа на българския войник.“ С тези думи председателят на Съюза на запасните офицери в Пловдив полк. Сотир Докторов се обърна към ген. Константин Попов. В края на срещата генерал Попов поздрави колегите си от артилерията и ракетните войски за професионалния им празник.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ СА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.