Финландски инвеститори ще подкрепят пловдивското производство

Власт Новини

Областният управител Йордан Иванов разкри пред посланика на Финландия в България Н.Пр. Кристина Кувая-Ксантопулос потенциала на региона

 

Среща с посланика на Финландия в Република България – Н.Пр. Кристина Кувая-Ксантопулос, проведоха областният управител на Пловдив Област Йордан Иванов и заместник-областният управител Лъчезар Бакърджиев днес.

Подобряване на двустранните отношения между Република България и Финландия, възможност за развитието да диалога в различни сфери като политика, търговия, култура, изследователска дейност – това бяха част от темите, които бяха обсъдени по време на разговорите.

Обсъдени бяха европейски практики, които трябва да бъдат следвани и от двете държави, като Н.Пр. Кристина Кувая-Ксантопулос сподели добри финландски методи за насърчаване на иновативността на хората.

Посланик на Финландия

От своя страна областният управител Йордан Иванов разкри пред посланичката потенциала на град Пловдив и областта, като заяви, че би подкрепил бъдещи съвместни инициативи. Заместник-областният управител Лъчезар Бакърджиев предложи засилване на двустранните отношения в конкретни сфери – спа туризъм, култура, военна индустрия.

Ще бъдат селектирани сектори и избрани компании, с които ще бъдат проведени срещи, за които Йордан Иванов пое ангажимент да съдейства. Финландски фирми и инвеститори ще подкрепят местното производство.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.