„Демократична България“ се надяват да научат номинацията за премиер преди президента

Власт Избори 2021 Новини

От обединението все пак са готови да продължат преговорите

„Цялото изказване на г-н Тошко Йорданов от трибуната беше аплодирано бурно от ГЕРБ и ДПС. Не си спомням, когато аз говоря в парламента, те да ми ръкопляскат. Получи се разминаване между твърдения и реалности”. Това заяви в студиото председателят на „Демократична България“ Христо Иванов пред Нова тв. Той обяви, че са готови да продължат разговорите, но паралелно с това отправи нова порция критики.

Искаме ясен ангажимент за реформи на най-високо лидерско ниво. За нас хората, които ще влязат в едно управление, не могат да бъдат просто някакви „пощенски кутии”. Те трябва да са с доказана биография”, уточни Иванов.

„Никой не ни е казал кой е кандидатът на „Има такъв народ“ за премиер“, коментира пред журналисти Ивайло Мирчев от „Демократична България“.

„Въпреки че, доколкото разбирам, само след няколко часа президентът ще връчи мандата на този премиер, ние не знаем все още кой е той“, каза той, цитиран от Дарик радио. Мирчев изрази надежда поне в тези няколко часа до връчването на мандата да им бъдат казани кои ще бъдат министрите, когато се иска подкрепата на ДБ.

От самото начало и в разговорите с тях, и публично ние сме искали да знаем кои са имената в Министерския съвет. Изрично сме казали, че не искаме наши министри, но искаме да знаем кои са хората, които ще поемат тази отговорност. До този момент имена не са ни предоставяни по никакъв начин„, каза Ивайло Мирчев.

На въпрос дали ще искат нова среща с ИТН, Мирчев каза, че е имало доста срещи и на тях са питали кои ще бъдат министри и отговор не са получавали.

Депутатът от ДБ коментира още, че в служебния кабинет безспорно е имало доста успешни министри. „Надявахме се наистина от ИТН за тези трима министри да размислят, защото техният успех, и това се вижда от одобрението им сред хората, е безспорен. Очевидно няма да се случи, така че предстоят разговори“, добави той.

„Топката винаги е в мандатоносителя, те искат нашата подкрепа“, завърши Мирчев.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.