ДБ: Ако се направи ясно коалиционно споразумение, правителство ще има

Власт Избори 2021 Новини

Чакат ИТН да направи ход

Третият мандат зависи от връщане на масата за преговори и подписване на коалиционно споразумение

Дали Народното събрание ще състави управление сега, зависи от ИТН, а третият мандат зависи от връщане на масата за преговори и подписване на коалиционно споразумение. Това заяви депутатът от ДБ Ивайло Мирчев пред БНТ.

Няма разговори по темата обаче, съобщи той. Но това споразумение трябва, за да може ГЕРБ и ДПС да бъдат държани далеч от властта. Трябва да бъде отправена покана към успешните министри от служебното правителство, този път обаче Мирчев отказа да ги спомене, загатвайки, че вече са споменавали имена. Очевидно този парламент не е достатъчно хомогенен, за да може да излъчи спокойно и дългосрочно правителство, коментира още депутатът.

До петък Румен Радев трябва да връчи третия мандат, за да се разберат обаче трябва ИТН да се върне на масата на преговорите. За ДБ няма проблем да отиде на избори, партията е в добра кондиция, но има нужда от спокойно управление заради ковид и икономическата криза.

Ако ИТН не са съгласни на коалиционно споразумение с ДБ, да се държи ДПС и ГЕРБ далече от властта, да се направят промени в Конституцията, се притеснявам, че няма да има правителство или поне няма да е с участието на ДБ, категоричен бе Ивайло Мирчев.

Изборите са възможни, но на ход е ИТН, ако се направи ясно коалиционно споразумение, правителство ще има. На ход са хората на Слави Трифонов, обяви още той.

Той не пожела да каже кой е кандидатът им за президент, но не се обсъжда възможност да се подкрепи за поста Румен Радев.

Снимката е илюстративна

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.