Горенето на гуми продължава. Под наблюдение е “Столипиново”

Градът

Глобите за нарушения варират между 300 и 800 лв. за физически лица и от 2000 до 4000 лв. за юридически

Горенето на гуми е един от основните проблеми, с които се сблъсква града ни. Замърсяването на околната среда е само една част от нарушенията, които подобни действия създават. Институциите се опитаха да се борят с проблема през 2016-та, но удариха на камък. А през новата година нищо не се е променило. Пловдивският общински инспекторат е насочил поглед към квартал "Столипиново", като следи за запалени гуми. Сега, повече от всякога, интересът на служителите се е увеличил, заради зимния сезон. Още за месец ноември и декември са съставени 8 акта за нарушения, съобщава Ангел Славов.

Най-честата локация за палене на гуми е по поречието на р. Марица. Пушекът от тези действия замърсява не само въздуха, но и реката и зелените площи, като поставят Пловдив в челната класация на замърсените български градове. Санкциите, наложени от Наредбата за опазване на околната среда, ще възлизат межу 300 и 800 лв. за физически лица и между 2000 и 4000 лв. за юридически. Засега, в инспектората няма отчетени данни за събиране на глобите след налагането им.

Споделете ни във:

2 коментара за “Горенето на гуми продължава. Под наблюдение е “Столипиново”

  1. Неефективно е това с глобите – каот гледам само ги пишат и не ги взимат. тези нарушители детски/социални помощи не получават ли, та да им бъдат запорирани? Бързо производство и 100+ч обществено-полезен труд? Щом не пари, труд!

  2. Деба и калъфите ви дебилни, 300 леа глоба, кой ще уплашите с такива глоби ве каскети гламави!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.