ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноИзбор на редактораИзбориМненияНовини

Какво да очакваме след изборите тази неделя?

„Никой няма място в българския парламент, ако отказва да седне на масата на преговорите. Ако си мисли, че светът започва с него и свършва с него. Но всеки, който сяда на масата на преговорите, трябва да знае какво може да даде и какво носи със себе си”. Това заяви кандидатът за народен представител от ГЕРБ Георги Георгиев пред камерата на видеоподкаста „В Капана” на Под тепето, дни преди поредните седми парламентарни избори.  

„Сега е нужно малко повече смирение, здрав разум, и да си дадем сметка, че на нас се пада отговорността да намираме пътя един към друг. Аз разбирам хората, защото им омръзна от скандали. От друга страна, ако не искаш да има скандали в парламента- ами не избирай скандалджии. Избери някой, който няма да вади кабелите от озвучителната уредба в българския парламент и да загася осветлението, за да спре дебатите”, коментира Георгиев.

Кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ смята, че голямото предизвикателство пред политиците днес е да се опитат човешки, разбираемо да разкажат сложните проблеми.

„ Иначе вресливото малцинство поради пасивно малцинство определя дневния ред на всички останали”, посочи Георги Георгиев.

Тай назова и една от първите си задачи в следващия парламент.

„ Говорейки за ангажименти- ето един конкретен. Да приемем законопроекта за пътната безопасност, чрез който да свържем камерите на общините със системата на КАТ така, че да може да се глобява за сериозните превишавания на скоростта, преминаването на червено и другите нарушения, които водят до тежката пътна травматичност. Да въведем тези мерки, които имат навсякъде в Западна Европа, за да е ясно, че наказанието е неизбежно. Лично аз, първият законопроект, който ще подпиша в следващия парламент, ще бъде този за пътната безопасност. И нека е ясно, че тук не говорим за глоби, а за спасяване на човешки животи”, каза Георги Георгиев.

Какво да очакваме след изборната неделя? Каква е рецептата за редовен кабинет и стабилно държавно управление? Какви са потенциалните опасности, пред които сме изправени? Отговори на тези и други въпроси вижте и чуйте във видеото:  

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето.… More »

4 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина