ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътЖивотКултураНовини

Изложбата „Енергия за хората“ посещава Пловдив

След представянето си в Страсбург, в сградата на Европейския парламент, фотографската изложба „Енергия за хората“ идва и в България като започва от Пловдив. Откриването ще се състои на 18 юни от 11:00 във фоайето на Народна библиотека „Иван Вазов“. Кадрите разказват истории от България, Белгия, Испания, Полша, Португалия и представя актуална картина на домове и хора в преход от енергийна бедност към енергийна независимост. „Енергия за хората“ разглежда проблема, но и предлага решения, за които е време да действаме сега.

Автор на снимките е новозеландската фотографка Мириам Стронг, а идеята е на природозащитната организация Friends of the Earth Europe, за България партньор е Екологично сдружение „За Земята“.

Близо половината българи живеят в енергийна бедност, а в цяла Европа са около 50 милиона души. Енергийната бедност има много лица и включва повече от борбата за плащане на високи сметки в края на месеца. Някои домакинства не могат да отопляват или охлаждат домовете си, други не могат да си позволят да готвят за семейството си или да осигуряват нужната осветеност. 

Вижте истински истории и работещи решения от цяла Европа.

Откриване: 18 юни, 11:00
Народна библиотека „Иван Вазов“
ул. „Авксентий Велешки“ 17
Работно време: 8:00 – 19:45 (работното време на библиотеката)

Събитието във Фейсбук ТУК

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина